divendres, 3 de juny del 2016

Alice in Wonderland Escapade Theatre



Ho escric a corre cuita perquè malgrat que han prorrogat, només us queda la sessió d´avui, la de demà al vespre i la de diumenge per xalar amb l´Alice in Wonderland al teatre Gaudí!.

Jo hi vaig ser ahir i no em podria haver agradat més aquesta comèdia musical tan curiosa, sexy, elegant, irreverent  i, a més a més,  en anglès i subtitulat en català –això de les pantalles subtitulades en català és tot un  encert, per no quedar-te amb el dubte del que diuen els personatges, sobretot si no tens un nivell gaire alt de la llengua de Shakespeare, com és el meu cas-. 

Què fa que aquest musical negre sigui tan especial?. Doncs tots els elements, curosament orquestrats per la seva directora Sue Flack, fundadora i directora artística de la companyia Escapade Theatre: els decorats, el vestuari i l´estètica steampunk, la caracterització dels personatges, la utilització dels llums, l´escenografia, la mímica facial i l´actuació magistral dels joves actors, la lletra de les cançons, els efectes sonors, la música, la veu dolça de l´Alice… tot plegat contribueix a crear una atmosfera màgica i envolvent convertint la petita sala del teatre Gaudí en un meravellós cau de conills. 

En la meva opinió, el toc steampunk fa que aquesta Alice in Wonderland sigui encara més especial: el steampunk és un subgènere de fantasia que s´ambienta en una època o en un món on l´energia produïda per les màquines de vapor és usada de manera preponderant i que vindria ser, un món que té lloc al S. XIX, sovint ubicat a l´Anglaterra victoriana, però amb elements que provenen de la ciència-ficció o de la fantasia, invents tecnològics ficticis o tecnologia que s´ha inventat posteriorment, com ara els ordinadors. Perquè us en feu una idea, les pel·lícules  Blade Runner, Dune, Wild Wild West, La Liga de los hombres extraordinarios o Sky Captain, són exemples d´aquest subgènere. Actualment l´Steampunk ha anar evolucionant i madurant, fins a convertir-se en un moviment artístic i sociocultural

Doncs res, que no tens cap excusa. Corre ara mateix a reservar la teva entrada -sessions del 3 al 5  juny- i prepara´t per gaudir d´una espectacular i desconcertant  Alice in Wonderland!.



Basada en la història de Lewis Carroll * Adaptada i dirigida per Sue Flack * Música per Julian Jahanpour, Dave Holmes, Adam Valentine i Nigel Haywood *  Intèrprets: Adam Valentine, Annie O'Callaghan, Ben Sbuttoni, Daniel Ewing, Jamie Lerner, Julian Jahanpour, Marina Xeix, Mark Aspinall, Natacha Elmir, Sharlene Halbert i Shivy Sheehan * Disseny de l’espai: Judit Colomer *  Llums: Tony Murchland * Vestuari i Attrezzo: Infestum Espectacles *  Coreogafía: Ana Micó i Naty Giménez * Maquillatge i Peluqueria: Mariajo Labrador, Deb Cartwright-Long i Jessica Álvarez * Fotos i Vídeo:Westudio.cat * Disseny Gràfic i Pòster: Derek Zinger *  Premsa i Verkami: Jaume Pàmies * Regidora: Neema Lahon.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada