diumenge, 13 de maig del 2012

Resilència

Es la capacitat dels èssers humans per a sobreposar-se a periodes de dolor emocional i traumes. Quan una persona és capaç de superar un fet traumàtic o un periode de dolor emocional intens es diu que té una resiléncia adequada, capaç de superar els contratemps i fins i tot de sortir-ne enfortit 

Resilència: Seria allò de convertir els fets negatius en fets positius. He de dir que he tingut sort a la vida i no he patit grans traumes (creuo els dits)... També he de dir que SI que tinc una gran resilència perquè he tingut un llarg periode de dolor emocional (per mi molt llarg) en el que vaig patir, però crec que vaig sortir més forta, mès objectiva i més intel.ligent que abans. 

Ara em conec més. I sé que hi ha dolors que es poden suportar malgrat que havies pensat que no podries. I vaig aprendre a sortir de mi i veure les coses en perspectiva. I vagi adornar-me que les coses acaben passant, que les ferides acabant curant i que no val la pena quedar-se aturada quan no esta en les teves mans canviar el que t´esta succeïnt. Cal tirar endavant. Ser objectiva. Veure la gravetat real de la situació i saber que el món continuarà girant malgrat tu i les teves circumstàncies. Saber que un dia ho superaràs.  Saber que un dia et riuràs d´aquest mal moment. I saber que serà dificil que ho tornis a passar tan malament perquè t´has fet forta.

Bé, si mai us creieu enfonsats, aixequeu el cap ben alt i tireu endavant. La vida és el més bonic que tenim i hi ha infinitat de maneres d´enfocar els problemes.


Una piedra en el camino...
El distraído tropezó con ella .
El violento la usó como proyectil. 
El emprendedor construyó con ella. 
El caminante cansado la usó como asiento. 
Para los niños fue un juguete.
Drummond hizo poesía con ella. 
David mató a Goliat. 
Michelángelo extrajo de ella la más bella escultura.

En todos los casos la diferencia no estaba en la piedra, sino en el hombre. No existe piedra en tu camino que no puedas aprovechar para tu propio crecimiento.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada