dimarts, 11 de febrer de 2014

El "Club dels jo tinc, jo valc, jo construïré" // El "Club del yo tengo, yo valgo, yo construiré"

 


Ahir llegia un article de la Kathleen Ann al Huffington Post que parlava del club que està creixent més ràpidament arreu del món capitalista aquests darrers anys, el club dels "jo abans tenia", format principalment per una classe mitjana que està desapareixent. Només donar-li una ullada, entendreu molt bé de què tracta l´article. I si el llegiu a fons, segurament us deprimireu. I per això, perquè estic farta de tant pessimisme, he volgut fer-ne la meva pròpia lectura positiva -sí, de veritat, sempre es pot fer una lectura positiva o com a mínim, una mica més positiva-.

Així que us diré que jo abans tenia una feina que no m´agradava gaire i on no em valoraven gens -per sort, ja no la tinc-. Us diré també que jo abans tenia un pis amb terrassa davant de la platja i per sort ja no el tinc -l´hagués acabat de pagar amb més de 80 anys perquè el vaig comprar quan el preu de la vivenda estava pels núvols-. Us diré també que jo abans tenia una parella amb la qual no era feliç. Un cotxe de color gris que sempre estava brut. Alguna amistat tòxica que no vaig saber gestionar. Un horari terrible que no em deixava prou temps per la gent que jo m´estimo. Una estabilitat avorrida que no em deixava descobrir coses noves... I tot això, per sort, ja no ho tinc.

Perquè un dia -en part per decisió pròpia i en part obligada per altres factors-, vaig abandonar la meva zona de confort i em vaig atrevir a caminar pel camí de la incertesa. I tot i que fa vertigen, perquè els canvis sempre fan por, us he de dir que estic vivint més i millor. M´estic retrobant. Cada dia aprenc quelcom nou. Estimo més. Valoro més. Tinc més il.lusió. Gaudeixo més -sí, malgrat que res no sigui perfecte-.


Tampoc creieu que m´he tornat tonta: és evident que estem atrapats en una greu crisi econòmica, democràtica, social i cultural, i que molts polítics no estan fent la  feina per a la qual van ser escollits. És evident que hi ha molta corrupció, un munt d´explotadors que s´estan aprofitant de la situació i milions de persones que ho estan passant malament. Però hem de tenir fe en nosaltres mateixos. Perseguir allò que volem i creure que estarem bé. I donar gràcies. I tornar a començar si cal, adaptant-nos als nous temps, perquè mirar enrere per lamentar-nos, ens fa aturar, i mirar endavant amb por i pessimisme, ens impedeix avançar.

Així que viu l´aquí i ara. Planta les teves pròpies flors, cuida les que ja tens, i apunta´t al "club del jo tinc, jo dono gràcies, jo valc, jo construïré". Ens apuntem junts?


*******

Ayer leía un artículo de Kathleen Ann en el Huffington Post que hablaba del club que está creciendo más rápidamente en el mundo occidental en los últimos años, el club de los "yo antes tenía", formado principalmente por una clase media que está desapareciendo. Sólo darle un vistazo, entenderéis muy bien de qué trata el artículo. Y si lo leéis en profundidad, seguramente os deprimiréis. Y por eso, porque estoy harta de tanto pesimismo, he querido hacer mi propia lectura positiva -sí, de verdad, siempre se puede hacer una lectura positiva o al menos un poco más positiva-. 


Así que os diré que yo antes tenía un trabajo que no me gustaba demaaisado y donde no me valoraban nada -por suerte, ya no la tengo-. Os diré también que yo antes tenía un piso con terraza frente a la playa y por suerte ya no lo tengo -hubiera acabado de pagarlo con más de 80 años porque lo compré cuando el precio de la vivienda estaba por las nubes-. Os diré también que yo antes tenía una pareja con la que no era feliz. Un coche de color gris que siempre estaba sucio. Alguna amistad tóxica que no supe gestionar. Un horario terrible que no me dejaba tiempo suficiente para dedicar a la gente que yo quiero. Una estabilidad aburrida que no me dejaba descubrir cosas nuevas... Y todo esto, por suerte, ya no lo tengo. 


Porque un día -en parte por decisión propia y en parte obligada por otros factores-, abandoné mi zona de confort y me atreví a caminar por el camino de la incertidumbre. Y aunque da vértigo, porque los cambios siempre dan miedo, tengo que decir que estoy viviendo más y mejor. Me estoy reencontrando. Cada día aprendo algo nuevo. Amo más. Valoro más. Tengo más ilusión. Disfruto más -sí, a pesar de que nada sea perfecto-. 


Tampoco creáis que me he vuelto tonta: es evidente que estamos atrapados en una grave crisis económica, democrática, social y cultural, y que muchos políticos no están haciendo el trabajo para el que fueron elegidos. Es evidente que hay mucha corrupción, un montón de explotadores que se están aprovechando de la situación y millones de personas que lo están pasando mal. Pero debemos tener fé en nosotros mismos. Perseguir aquello que queremos y creer que estaremos bien. Y dar gracias. Y volver a empezar si es necesario, adaptándose a los nuevos tiempos, porque mirar atrás para lamentarnos, nos frena, y mirar hacia adelante con miedo y pesimismo, nos impide avanzar. 


Así que vive el aquí y ahora. Planta tus propias flores, cuida las que ya tienes, y apúntate al "club del yo tengo, yo doy gracias, yo valgo, yo construiré". Nos apuntamos juntos ?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada