divendres, 21 de febrer del 2014

Persones apassionades que val la pena tenir a prop


Avui  parlaré de la gent apassionada. 

Són gent que s´implica, que exposa la seva opinió, que saben el que volen, saben dir no i s´allunyen quan cal - per damunt de formalismes i "educació" mal entesa-. Són intensos, tot ho fan a lo gran, perquè la seva emoció s´ha fet crònica: quan estimen, t´estimen molt i quan ja no et volen, marxen. Tenen un gran desig d´aprofitar la seva existència terrenal, per això saben gaudir d´una cervesa davant del mar, d´una cançó, d´una tasca que els omple o  d´una muntanya blanca i gelada que els desafia. Els agrada la vida i els agrada conèixer gent nova i noves circumstàncies. Quan provisionalment estàn decebuts, s´automotiven de nou amb qualsevol excusa. Prenen partit, es posicionen, riuen amb la boca ben oberta i quan ploren, ploren un riu sencer, per poc després tornar a somriure.

Irradien energia. Els reconeixeràs pel seu discurs, per descomptat, apassionat, però també per altres trets en comú, com ara:


  • Llegeixen més que la mitja: perquè volen saber, perquè volen aprendre. Són receptius, sempre tenen curiositat i ganes de conèixer més i més.
  • Simplifiquen: per norma general, la gent apassionada té tendència a simplificar la seva vida. Així que eliminen coses, activitats i persones innecessàries. Diuen no a aquelles tasques i a aquelles persones que només els aporten negativitat. No entren en conflicte, senzillament no tenen ganes de perdre el seu temps finit, així que s´allunyen, s´aparten i treuen importància a tot allò que s´interposa al seu camí, perquè desitgen dedicar tot el seu espai, tot el seu temps i tota la seva energia a les "coses bones".
  • Desacceleració: les persones apassionades volen gaudir al màxim cada moment especial de la seva vida. Són els companys perfectes per fruir, de veritat, d´un projecte, d´un bon vi, d´un diumenge d´hivern amagats sota una manta ben gruixuda o d´un matí d´estiu prenen el sol a una platja mig buida... Sense presses. Quan es senten bé, volen gaudir el moment i per això donen prioritat, per damunt de tot, als instants màgics que els ofereix la vida - intenten retenir aquest moment, aturar el temps, viure´l sense presses-. Tot i que hi ha ocasions que està bé planificar, als apassionats els agrada viure el present.
  • Gust per la discussió?. Quan discuteixen sobre un tema que els apassiona, no tenen final. Entren en bucle, volen assegurar-se que entens el seu punt de vista i si estan molt convençuts d´una cosa, no donen el seu braç a torçar.
  • Es junten amb gent apassionada. Perquè les persones apassionades senten atracció per altres persones apassionades. Els agrada descobrir, conèixer, envoltar-se de gent optimista i positiva.
  • Són persones agraïdes: agraïdes amb la vida. Senten gratitud pels petits i pels grans detalls.
  • Tenen una gran tol.lerància a la frustració: saben que de vegades es guanya i de vegades es perd, però no es desanimen. Al mateix temps, però, saben renunciar i dir no a les victòries pírriques: la seva passió per la vida està per damunt de tot i davant l´adversitat busquen noves maneres d´arribar al que ells volen.
  • Són prolífics: Tenen mil projectes en ment i mil projectes oberts. Tenen l´habilitat de ser molt productius, de tenir noves idees -evidentment no les porten totes a terme perquè seria un desastre-. Sempre estan pensant en quelcom de nou: escriuen, dibuixen, canten, viatgen, tenen curiositat, observen, estimen, toquen la flauta, dissenyen, aprenen, veuen pel.lis, passegen, fan esports...
  • Per a les persones apassionades TOT és personal, moooolt personal. Tot és qüestió de compromís, de posicionar-se, de prendre partit. Per això, es queden per sempre o marxen del tot.
  • Tenen un blog -haha això no vol dir que jo sigui apassionada o no ho sigui, eh?- : Per mitjà d´un blog la persona apassionada explica el seu punt de vista sobre un tema perquè li agrada transmetre el que pensa. En un blog pot escollir de què parlar sense que ningú l´imposi res: pot expressar la seva opinió lliurement i compartir el que pensa amb la resta del món. L´apassionat no dubta a l´hora d´emetre opinions i de compartir els seus gustos o els seus ideals amb la resta de persones.
  • Connecten amb el seu infant interior: perquè la infantesa és el període on més ens deixem dur per la imaginació i per ser un apassionat/da és necessari no abandonar mai la capacitat de somiar.
  • Atrauen l´energia positiva perquè la passió atrau, convens i és contagiosa.
Així són els apassionats -no confondre amb els fanàtics si us plau-. Els estimes o no els estimes, t,agraden o els detestes, però si us plau no els desmuntis el seu entusiasme... I si et quedes al seu costat segur que t´acaben contagiant la seva passió!




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada