dilluns, 12 de maig del 2014

La nit europea dels Museus i el DIM a Barcelona 2014


Arriba una nova edició de la  La Nit dels Museus: dissabte vinent, 17 de maig, a la nit obriran les portes més de 70 centres de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues i Santa Coloma de Gramenet, on podreu gaudir d´exposicions, concerts, espectacles de dansa, teatre i recitals poètics, tallers, visites comentades i activitats per a tota la família, fins a la matinada.

Com ja us explicava en edicions anteriors, La Nit dels Museus és un esdeveniment que compartim amb la resta d´Europa - més de quatre mil museus de quaranta països-. Aquesta nit especial de portes obertes, es va començar a celebrar ara fa deu anys per iniciativa del Consell d’Europa amb l´únic propòsit de maridar cultura i oci i aconseguir que la cultura sigui una festa a la que hi pugui participar tothom. Val a dir que la iniciativa ha arrelat amb força a Catalunya, perquè any rere any, augmenta el nombre de visitants. 

Per celebrar aquesta desena edició els museus han preparat un munt de propostes originals, alguna d´elles a escala europea, com ara el Calidoscopi de la Nit que, perseguint la participació col.lectiva de tota Europa, demana als ciutadans dels diferents països que, a través d’una app, enviïn una selfie feta durant la Nit dels Museus. 

L´horari d´entrada lliure als museus participants és de 19 hores fins a la una de la matinada. Us sembla que no n´hi ha prou?

Doncs no us preocupeu, perquè l´endemà, diumenge 18 de maig, es celebra la 36a edició del Dia Internacional dels Museus (DIM), i tornem a tenir jornada de portes obertes a la majoria de museus de la Xarxa de Museus Locals. Durant el DIM els museus participants oferiran visites teatralitzades, visites comentades, itineraris originals, recitals, projeccions, exposicions, etc.

I si decidiu que a més de mantenir la mens sane també us convé mantenir-vos in corpore sano, no patiu: el 18 de maig es celebra la cursa The Color Run Barcelona i encara sou a temps d´apuntar-vos.


Així que ja està. Sense voler-ho, us heu dissenyat el pla perfecte pel proper cap de setmana... Aprofiteu la Nit de Museus i el DIM!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada