dimarts, 20 de maig del 2014

"Cloack" l´app per fugir dels teus amics i coneguts


En qüestió d´apps sembla que no hi hagi res per inventar:

Algunes són molt útils, com ara la Clap Phone Finder, que et permet trobar el mòbil quan l´has perdut en un lloc impossible de la bossa, la casa o el cotxe, tot donant unes quantes palmades: el mòbil començarà a vibrar o sonar o ambdues coses -segons l´hagis programat- i així serà fàcil de localitzar. 

D´altres, tot un clàssic, com Shazam, que t´eviten un munt d´hores i hores de buscar al youtube una cançó que saps que t´encanta però no tens ni idea de la lletra ni del grup que la canta.

D´altres molt i molt específiques, com per exemple la Monomusic App, de l´Anís del Mono, que et permet "rascar" amb el mòbil l´ampolla mítica de l´anís de Badalona. 

I d´altres, senzillament, recaragolades com Cloak, l´app pensada per a què puguis fugir dels teus amics. Es podria dir que es tracta d´una app "antisocial" perquè la idea de Cloak és fer servir la informació que els teus contactes publiquen a Instagram, Facebook, Twitter i Foursquare sobre la seva ubicació per avisar-te de si són a la vora i que els puguis esquivar. Cloack  t´indicarà qui tens a prop, a quina distància són i, fins i tot, podràs programar l´app perquè t'alerti quan s'acosti algú en concret a menys metres de la distància que li marquis. 


El primer que et ve al cap és, quins motius tindries per amagar-te d´algú, però si hi penses, pots trobar uns quants motius: per exemple, imagina´t que vols anar a una festa però no tens ganes de trobar-te amb el teu ex. O bé que tens uns quants amics molt pesadets i no tens ganes de trobar-te´ls a la platja i passar tot el matí amb ells. O bé que has decidit quedar d´amagatotis amb algú i no vols que ningú en sorprengui al restaurant en la seva companyia. O que tens ganes de passejar tot sol, o fer unes fotos a un lloc concret de la ciutat i no vols que ningú et molesti.

Potser des d´aquest punt de vista, aquesta app és molt pràctica, però que voleu que us digui, si per saber la ubicació d´algú a qui no vols veure, prèviament has de tenir-lo de contacte, alguna cosa no rutlla, perquè es suposa que qui tens a les xarxes socials són els teus amics, no?.

En fi, si s´ha creat aquesta app segur que és perquè algú ha detectat una necessitat entre el seu públic objectiu, però trobo que si una persona et vol evitar el millor que pot fer és donar la cara i dir-t´ho, o bé arreglar les coses amb tu o bé ignorar-te -i esborrar-te dels seus contactes-, perquè això de tenir amics a les xarxes i després jugar a amargar-te d´ells és una mica, no sé... que ja tenim una edat per favor!.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada