dijous, 5 de gener del 2017

Les dones de colors de la Romina Lerda



Acabo de descobrir aquestes pintures a la xarxa i m´he quedat atrapada. M´encanten!. Investigant qui les havia pintat, he esbrinat que es tracta d´una jove artista plàstica argentina de nom Romina Lerda. Aquesta artista pinta únicament dones, de totes les races i totes les formes (africanes asiàtiques, europees, roses, morenes, pèl-roges), en formats grans i amb olis i acrílics. 

Totes les dones que apareixen a l´obra de Romina Lerda tenen uns trets característics molt definits: ulls extraordinàriament grans que miren fixament i una mirada neta que t´hipnotitza. Cabells de tots els colors, llargs al vent o recollits, sempre adornats de somnis i tocats de fantasia, de flors, papallones, plomes o fruites. Però a més a més, tots els projectes de Lerda comparteixen la passió pel color de la seva autora: els quadres destaquen per l´amplia gamma de colors vius i brillants, escollits i combinats per l´artista de manera que transmeten alegria, bellesa, energia positiva i amor. 

També he descobert que la Romina Lerda és l´artista que està al darrere de la imatge que es va fer viral sota el hashtag #NiUnaMenos, consigna mundial de la lluita contra la violència de gènere: es tracta de la imatge del rostre d´una dona mig tapat per un mà amb un cor perfilat al palmell dibuixat sobre un fons rosa que segurament tu o alguna amiga teva heu tingut com a foto de perfil a les vostres xarxes socials:



Romina Lerda va cedir aquesta imatge de manera desinteressada a la marca de roba Moi Diseño per a què l´estampessin en samarretes que es repartirien gratuïtament a la primera marxa #NiUnaMenos,
impulsada per un grup de dones periodistes, contra la violència de gènere celebrada a Argentina l´any 2015. Posteriorment, a l´any 2016 i a conseqüència de la terrible violació i assassinat de l´adolescent Lucía Pérez es va convocar a Argentina una nova jornada de protesta per denunciar la violència contra les dones sota el lema #NiUnaMenos, eslògan que va tornar a envair les xarxes socials i les pancartes de les manifestants. Els dies posteriors, l´efecte d´aquesta marxa va traspassar fronteres de manera que es van dur a terme diverses manifestacions massives contra la violència de gènere a diferents països de Sud Amèrica i Europa. Des d´Argentina es va fer una crida al món sencer demanant que la gent utilitzés aquesta imatge com a foto de perfil a les seves xarxes socials a tall de protesta contra la violència de gènere i els feminicidis.

Romina Lerda està actualment treballant en la presentació del seu llibre de colorteràpia i ha manifestat la seva intenció de presentar una nova imatge que representi la lluita contra la violència de gènere. 





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada