dimecres, 24 d’abril del 2013

Sant Jordi 2013!!!



El dia de Sant Jordi és la festa de festes a tota Catalunya i si teniu ocasió, el millor que podeu fer és  agafar-vos el dia de festa i voltar pel carrer. A mi m´agrada fer-ho per Barcelona perquè l´ambient és molt especial: els carrers són plens de colors i de gent relaxada que passeja amunt i avall. Hi ha sorolls, rialles i converses alegres de tots aquells que s´aturen a mirar llibres, triar roses i fer fotos, mentre el perfum de les flors en remull, es va escampant poc a poc pels racons de la ciutat. Tothom esta content. Com tots sabeu, aquest dia els enamorats intercavien roses i llibres, per tant és una festa que conjuga amor i cultura i això sol ja és prou especial, no?. Hi ha gent que espera aquest dia per passar-se hores mirant llibres, sense pressa, o fent cua per aconseguir la dedicatòria del seu escriptor preferit. Hi ha qui passeja somiant quantes roses rebrà o qui decideix autoregalar-se un llibre i una rosa i es passa hores remenant a les paradetes que inunden la ciutat.

Recorrent els carrers te n´adones que cada any els floristes són més creatius i s´esforcen per sorprendre´ns amb  noves varietats de roses. Hi ha de tots els colors i de totes les mides que us pogueu imaginar, tot  i que us he de dir que jo em quedo amb la clàsica, una rosa vermella acompanyada d´una espiga groguenca  de blat. I és que aquesta rosa de sempre és triplement simbòlica:  una sola flor per demostrar l´exclusivitat de l´amor – bé, si us regalen dos o més roses tampoc no penseu malament, eh?-, de color vermell perquè simbolitza la passió i una espiga de blat que representa la fecunditat.

I posats a triar, encara m´agrada més si em regalen un llibre – si em vols fer contenta, regala´m llibres-. Penseu que el dia de Sant Jordi és una festivitat molt celebrada pels escriptors,  els lectors i els llibreters, doncs en aquesta diada es concentra entre el 8% i el 10% de les vendes de llibres anual –que en xifres ve a ser 1.5 milions d´exemplars venuts. I que, malgrat de que manera diferent, la festa del llibre no es celebra només a Catalunya, sino que és celebra arreu del món - des del 1995 la UNESCO va declarar el dia 23 d´abril com el Día mundial dels llibres-.

En fi. Espero que el sol solet d´ahir us toqués a tots una miqueta i que ho celebréssiu com cal, a soles o acompanyats. 


 
 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada