dimecres, 15 de maig del 2013

Barcelona. La Nit de Museus.

Estaràs a Barcelona aquest dissabte a la nit? Si??? Doncs estàs de sort!. El proper 18 de maig es celebra a Barcelona –i a la resta de Catalunya- la Nit dels Museus!. De 19h a 1h de la matinada, podràs gaudir gratuïtament de gairebé tots els museus de la ciutat. I si tens temps i ganes, també hi haurà exposicions, concerts, dansa, visites comentades, tallers, recorreguts inèdits, copes a la fresca...

Aquesta serà la 9a edició de La Nit de museus, qué és una iniciativa promoguda pel Consell d´Europa a la que participem més de 3000 museus de quaranta països. A Barcelona i l`àrea metropolitana obriran més de seixanta museus però també podràs celebrar aquesta vetllada cultural si ets trobes a Berlín, Praga o Amsterdam. Si vols més informació, pots consultar la web oficial, però ja t´avanço que entre els museus participants, trobaràs el museu de disseny DHUB de Glòries –que serà una de els gran atraccions de la nit per haver-se inaugurat recentment -, el MACBA, La Pedrera, el museu Picasso o la Fundació Joan Miró, entre molts d´altres.


Però a més, deixa´m que et digui que estàs de sort per partida doble, perquè resulta que enguany la Nit de Museus coincideix amb el Dia internacional del museus (DIM), un esdeveniment que es celebra a nivell mundial, aquest any sota el lema "MUSEUS (memòria + creativitat)= PROGRÉS SOCIAL". El DIM aplega més de 30.000 museus participants arreu del món amb la intenció de promoure l’accés a la cultura i l´art i sensibilitzar al públic sobre el paper dels museus a la transformació constant de la societat.

Barcelona, i Catalunya, també hi participen i hi haurà jornada de portes obertes a la majoria dels museus també en horari diürn, a més d´activitats, tallers, visites teatralitzades, etc. Si vols més informació sobre la programació, pots trobar-la aquí.

Així que no tens cap excusa per quedar-te escarxofat al sofà de casa. Surt i viu els nostres museus! Surt i viu Barcelona!



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada