dimarts, 14 de maig del 2013

Calma. Respira... La vida és xula!

 
Imagina´t un dia d´aquells que només tens ganes que s´acabi -lo qual no deixa de ser trist perque de vida només hi ha una i és estupid voler que passi de pressa-. Però bé. Estem al dia horrible. Has anat de cul tot el dia i plegaràs a les tantes de la feina. I quan sembla que les coses no podrien anar pitjor, hi van. Discuteixes amb tothom o sembla que tothom vol discutir amb tu. Et fa mal l´esquena. Tens un munts de tasques pendents. Un munt de trucades per fer. A casa hauries de fer una neteja general... I de sobte comences a tenir aquell neguit estrany a l´estòmac. Sembla que alguna cosa dolenta ha de passar o que t´has oblidat alguna cosa. Però és només una sensació. Res d´això és cert. No t´has oblidat res... el que passa es que t´estas deixant dominar per l´ansietat!. 
Doncs bé. Seu al sofà, a una cadira o estira´t al llit. I dedica´t uns minuts, només uns minuts, a tu per mirar de tranquil.lizar-te. I què has de fer per aconseguir-ho? Aplicar la respiració conscient. 
En què consisteix? Doncs es tracta de desviar l´atenció del nostre cervell cap a la punta del nas fixant-nos en les vegades que inhalem i exhalem. Sé que pot semblar una broma, però si ho proves veuràs que al fixar la teva mirada a la punta del nas, la teva ment es bloqueja automàticament i ja no es capaç de tenir cap altre pensament, ni positiu ni negatiu. I si ja has començat a calmar-te, aniran arribant els pensaments positius. Però si no arriben, pots complicar una mica més l´exercici, i fixar la respiració de manera que dediquis 3 segons a inhalar i 6 a exhalar. Amb això el nostre cos redueix qualsevol tipus de ritme vital i afavoreix el benestar i la calma emocional.
I si resulta que l´ansietat no cedeix, aleshores heu de prendre mesures més personalitzades. Com ara oblidar durant estona la resta del mon i escoltar la teva cançó preferida mentre la cantes ben fort com una boja. O sortir al balcó i prendre una cerveseta amb tu mateixa mentre mires el cel. O si la teva economia esta sanejada, surts i et compres unes sabates de taló vertiginós. O et tanques a la teva habitació, t´estires al llit, acluques els ulls i penses en una situació del passat a la que vas ser feliç -aquest tècnica funciona de meravella... jo em recordo a mi mateixa a uns campament, estirada a un prat verd mentre el sol m´escalfava les cames i sentia les veus dels meus amics que cridaven mentre jugaven. Era  petita però és la primera vegada que vaig tenir plena consciència de què era ser i estar feliç-. 
I si no teniu cap record personal que identifiqueu amb la felicitat, aleshores proveu de mirar aquest video i de seguida us adonareu que la vida és xula -i el que ha gravat el video encara més-. No us venen ganes de passejar per aquest camp o estirar-vos entre aquestes roselles?
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada