dijous, 2 de maig del 2013

Forever Alone




De vegades et trobes a Internet coses una mica friquies, però que et fan riure una estona. És el cas del Forever Alone – sol per sempre- . Sabeu qui és?

Per qui no el coneixeu, us diré què es tracta d´un meme. I què és un meme? És una idea o símbol que es transmet de manera explosiva per la Xarxa. Actuen com una mena de virus, en el sentit que passen molt ràpid de persona a persona transmetent la idea que representen i d´aqui que es parli de transmissió viral.  Poden ser de temàtica seriosa o humorístics, però els més abundants són aquest darrers.

Dels memes humorístics podríem dir que són “xorrades d´Internet que molen”. Una broma que es llança a la xarxa i comença a tenir èxit i es posa de moda. Com quan es van posar de moda el vídeo de “Hitler s’assabenta que…” o el del nen que plora al seient de darrera del cotxe quan el porten al dentista o el dibuix d´un nadó en 3D que ballava i que va aparèixer a la sèrie de TV Allie Mc Beal –aquest li encanta a la Mar-.

   
Els memes viatgen ràpid per la xarxa i la majoria de vegades es difícil saber qui ni on els va originar. De vegades són senzills i de vegades són força complexes, però ja formen part de la nostra cultura cibernètica i sovint sembla que no ets ningú si no saps quina és el meme que esta de moda. Val a dir, però, que són extremadament peribles.

Doncs bé, el forever alone és un meme que es basa en una vinyeta dividida en quatre parts on l´autor expressa la soledat i el sofriment del seu personatge. Té un rostre lleig i desfigurat de tant plorar, doncs mai es desfà de la sensació d´abandonament: no té novia, ni amics, ni família i quan els té, aviat l´abandonen, de manera que sempre es troba en situacions en les que ell sobra o que es queda sol.





Tot i que pot semblar-nos trist, l’enfocament és humorístic i ha aconseguit instaurar en el llenguatge d´Internet i les xarxes socials, el ser o estar Forever Alone – sobretot en fcbk i twitter, on s´utilitza per fer broma de determinats comportaments socials-. Fins i tot, a EEUU al 2011 es va convocar un flashmob on es va citar simultàniament a una multitud d´homes que creien que havien aconseguit una cita gràcies a la web OKCupid. En realitat però, no havien aconseguit cap cita amb cap dona sinó que es tracta d´una broma multitudinària: els bromistes van poder veure la cara de les seves víctimes quan descobrien l´engany per mitjà de càmeres earthca.com (que aquell dia va quedar saturat). Aquesta trobada es va commemorar amb un cartell de Forever Alone enganxat a una cabina telefònica de la zona - s´ha de tenir un gran sentit de l´humor per entomar aquest tipus de broma pública, no creieu?-

El seu origen no està clar, però el que si sabem es que es va començar a fer popular en diferents comunitats a mitjans del 2010 -es tracta d´un momo una mica "antic"-.

Us heu trobal mai completament Alone? Penso que tots ens hi hem trobat alguna vegada - jo en recordo unes quantes jaja- i  que el millor que es pot fer en una cas així és prendre-s´ho amb humor... I a més, millor forever alone que in bad company, no?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada