dijous, 11 de juliol del 2013

Univers paral.lel




Fa uns quants anys, es publicava una revista que compràvem al quiosc entres dues o tres amigues. La revista es deia Super Pop -tots tenim un passat- i quan ja la teníem a les mans, corríem a asseure´ns a un banc i començàvem a llegir-la entre riures. Ens feia molta gràcia l´horóscop perquè distingia entre els dies "súper" de la setmana -aquells en que tot et sortiria rodó- i els dies "pet" -aquells que feien pudor perquè tot et sortiria malament-.

Doncs bé, ara que sóc més gran, m´he adonat que la vida és un seguit de cicles i coincideixo plenament amb la revista en què hi ha temporades "súper" i temporades "pet". I quan veig que una temporada pet, s´allaaaaaarga i sembla que no passarà mai, m´agrada adormir-me a les nits imaginant que hi ha un univers paral.lel: faig un balanç ràpid de la meva existència, identifico els que considero els meus grans errors i m´imagino com hauria estat la meva vida si en determinats moments hagués escollit altres opcions. I aleshores ho visualitzo. 

Veig l´altre univers. El paral.lel. I un món molt semblant al nostre en el que existeix l´altre Pat. La Pat que viu sempre en una temporada súper. La perfecta. La que no dubta mai. La que sempre pren les decisions adequades i tot li surt rodó. M´imagino que no porto ulleres, que vaig estudiar a Londres i sé anglès. Que treballo escrivint. Que tothom m´estima. Que mai no passa res dolent...

I aleshores m´obligo a deixar d´imaginar, perquè sempre arribo a la mateixa conclusió. Perquè al final, en aquest món o a qualsevol altre món paral.lel, voldria tenir el fill que tinc. Voldria la mateixa família, els mateixos amics. Voldria l´home que ara m´estima. Resumint: voldria ser a on ara sóc i per això, tornaria a fer tot el que he fet... Així que a la merda l´univers paral.lel. 
Vull aquí i ara. 

I malgrat que els dies no siguin sempre súpers, no vull viure desitjant que el temps passi ràpid: no vull desitjar que ja sigui divendres, ni viure anhelant que arribin les vacances d´estiu o pregant perque s´acabi aquesta època pet o fent plans per l´any vinent... Vull llevar-me cantant i adormir-me rient. I donar GRÀCIES a la VIDA per deixar-me participar!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada