dimarts, 2 de juliol del 2013

Bubble tea a Barcelona !!!




Si ja t´has afartat de cupcakes, de coulants, de macarons, de brownies amb nous, de pastissos fondant personalitzats i de iogurts gelats, estàs de sort perquè ja tenim aquí el bubble tea!... Perquè en les coses de menjar dolces també hi ha tendències i quan un capritx es posa de moda, aviat comencen a circular per Internet les receptes “secretes” per cuinar-los a casa i proliferen els locals especialitzats en aquest dolç. Doncs bé, aquesta serà la temporada del bubble tea!.

I què és això? Com és? I on el podeu provar?. Doncs és un té dolç aromatitzat - conegut com bubble tea o Boba- que es va inventar a Taiwan a finals dels vuitanta. Des d´allà es va anar estenent per l´est asiàtic, fent més tard el salt a Canadà i al barri xinès de Nova York. I d´aqui ja us podeu imaginar que es va escampar a la resta del món–primer a tot EEUU i després a Europa, via Berlin -.

Contràriament al que us pot fer pensar el seu nom, us diré que no té bombolles: en origen es tractava d´un batut de té negre, llet condensada i xarop de fruites al que se li afegeixen unes boletes de tapioca - midó que s´extreu de la iuca-  que suraven al fons del got i que venen a ser les bombolles figurades o les perles.

I com tot, a partir d´aquest model genuí, s´han desenvolupat altres versions del bubble tea amb una base de te amb fruita o amb iogurt o amb llet –o de tots tres ingredients barrejats -, acompanyades de tips o perles de diversa índole: les originals boletes de tapioca, tips rodonets de xocolata, boles de gelatina de diferents sabors, litxis, perles de fruita natural... Que es presenta en diferents versions: fred, calent, batut, granissat... I diferents qualitats: fruita natural, té negre del bo, llet fresca i tapioca ecològica versus te en pols, llets en pols, xarops de colors i boletes artificials que exploten a la boca. Es serveix en gots grans de vidre o plàstic acompanyats d´un parell de canyes ben gruixudes que permetin aspirar les boles de tapioca del fons del got, al mateix temps que aspires el líquid.

Tot plegat li dóna una estètica molt molt pop, desenfadada, amb colors vius i sabors atractius, que és el que l´ha fet popular entre els mes joves - val a dir que a més de fashion, si el bubble tea és de qualitat és una beguda  sana-. A Barcelona tinc localitzats alguns establiments com ara Yumcha, que traduït seria "beure te" al carrer Palla, Bobibar un local molt modern al carrer Tallers, que ha obert fa uns mesos i Bubbolitas, que primer va obrir botiga a París i l´any passat es va instal.lar a Barcelona. Tots ells aposten per l´elaboració artesanal del Bubble tea.

Bé. Doncs deixem que passi l´estiu a veure si triomfen, no?... Vinga, em convides a un bubble tea de color ... mumm... no se... rosa?


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada