dimarts, 7 de gener de 2014

10 motius pels quals la gent abandonarà Facebook al 2014 // 10 motivos por los cuales la gente abandonará facebook en el 2014

 
 
Que en els darrers anys han aparegut un gran nombre de xarxes socials diferents (Facebook, Twitter, Tuenti, Instagram, Linkedin, YouTube, Bananity, Tumblr, Google+, etc) és una notícia que no sorprèn a ningú. El que potser si us sorprèn és saber que el nombre d´usuaris de Facebook ha deixat de créixer i comença a disminuir de manera progressiva i imparable. I això perquè?. 

Doncs segons el "The Huffington Post" hi ha diferents motius pels quals els usuaris decideixen abandonar definitivament el Facebook, entre els quals destaquen els següents:


1. Ningú vol passar-se el dia sencer llegint el que tu estàs fent: Principalment perquè cap internauta disposa de prou temps lliure per a seguir totes les actualitzacions dels seus amics a facebook. I en segon lloc, pensa que potser la teva vida no interessa a tothom i menys encara els petits detalls.

2. Pèrdua de privacitat: No és només el que tu decideixis penjar al teu mur, sinó que la teva privacitat està exposada al que pengin els teus amics sense el teu permís. A més a més, la majoria d´usuaris no està d´acord amb els canvis en la configuració de la privacitat: avui en dia, l´única manera d´assegurar-te que algú no pot accedir al teu perfil és bloquejant-lo, o bé canviar el teu nom per a què ningú que tu no vulguis et trobi.

3. Els teus pares i els teus avis et segueixen. I això sí que no agrada gens. Cada vegada més pares i més avis es creen un perfil a facebook i això vol dir que o bé no els acceptes com a amic - i has de donar explicacions i aguantar males cares- o bé els acceptes i cada vegada que escrius un post ells el llegeixen, cosa que de vegades dóna lloc a retrets i baralles familiars

4. Aquests parents publiquen fotos que tu no vols que ningú vegi: Com ara fotos de la infància o de reunions familiars. I quan no són els parents qui publiquen fotos teves que a tu no t´agraden, són els "amics d´abans" -amics retrobats de l´escola, per exemple- els que ho fan.

5. L´autocensura en les escombraries dels usuaris: Sí. Segons l´estudi "L´autocensura a Facebook", que ha fet un seguiment dels hàbits de 4 milions de persones, resulta que Facebook registra tot el que els usuaris escriuen a la xarxa social, fins i tot els missatges que al darrer segon decideixes NO publicar. Dades com aquestes s´han fet públiques i molts usuaris de Facebook han decidit donar de baixa el seu perfil -tot i que diuen que malgrat que et donis de baixa, la teva informació roman en poder de FCBK-.

6. Facebook posa trist i produeix FOMO (acrònim de Fear of Missing Out): Les imatges hiper alegres dels altres, grups d´amics que riuen i celebren qualsevol esdeveniment, parelles que s´abracen,  famílies que sembla que s´estimen molt, amigues guapíssimes i primíssimes prenent el sol a una platja turquesa i idíl.lica d´Indonèsia. I resulta que tu et trobes sol, o vius lluny de la teva família, o has trencat amb la teva parella o no tens feina ni diners, i totes aquestes imatges compartides al fcbk t´afligeixen i et posen encara més trist. 

Trist per tot allò que no tens o per tot allò que t´estàs perdent: un estudi recent de la Universitat de Utah va revelar que la gran majoria dels estudiants que van ser enquestats es va considerar molt menys feliç que els altres- i tot això, basant-se en el que "observaven" a les xarxes socials-.

7. Tens afegits amics que ni tan sols coneixes o que ni tan sols et saluden quan te´ls creues al carrer: Una de les formes que utilitza Facebook per augmentar les connexions entre els usuaris és l´algoritme "suggeriment d´amics" i així, acabes tenint com a amics, persones que són amics dels teus amics i que tu en realitat coneixes poc o gens.

8. Els anuncis ensucrats dels que s´han promés: Són humans. I per a molts no hi ha res pitjor que veure que, mentres que a un mateix les coses no li acaben d´anar bé, dia a dia, els teus amics anuncien el seu compromís a facebook, explicant tots els detalls i publicant fotos del moment romàntic. I després vindrà la festa del comiat de solter, i el casament, i el viatge de nuvis, i el primer embaràs... Tot plegat d´accés públic. Infumable.

9. Els anuncis publicitaris excessius: Les pàgines amb molta publicitat molesten els internautes, SI o SI. No hi ha cap usuari que estigui satisfet amb la quantitat i el tipus de publicitat que rep i resulta que a Facebook cada dia que passa hi ha més publicitat.

10. Amors, desamors i altres penúries: Buf. Quan es produeix una ruptura i finalitza una relació sentimental val més que no et connectis a Facebook durant una bona temporada -aquesta "norma" la sap tothom, una altra cosa es que en facin cas-. Les actualitzacions del teu ex, les seves fotos i els seus comentaris et poden amargar el dia. I no només això. Teniu un munt d´amics en comú i en determinats moments et pots sentir traït per ells, si per exemple surten de marxa amb ell i pengen les fotos. O completament aixafat si tu tens un dia gris i veus que la teva ex està refent la seva vida amb un morenet d´ulls verds i cos de nedador professional, que l´abraça fort a totes les fotos. O és molt possible que cada cop que entris a facebook rebis "notícies que no vols rebre" d´ell o ella. 
I després, quan et refàs i comences a sortir amb algú, o bé prèviament heu esborrat el vostre passat al facebook o només us caldrà donar un cop d´ull al seu timeline per assabentar-te de tot el seu passat amorós -i posar-li cara i ulls a persones que no tindries perquè conéixer-.


En fi. Diuen que al llarg del 2014, els usuaris començaran a abandonar massivament Facebook per algun d´aquests 10 motius. Tot i així, que aquests usuaris marxin de facebook no vol dir que marxin d´Internet i ben segur que es donaran d´alta com a nous usuaris a d´altres xarxes socials o bé, apareixeran noves xarxes socials que es "posaran de moda" i substituiran les actuals.

En qualsevol cas, jo ja estic al Instagram i al Twitter -per si mai decideixo donar-me de baixa del facebook-. Perquè a Internet, com a la vida, tot són cicles.  Cicles sense fi que hem d´anar superant sinó volem quedar-nos atrapats en el passat.


******* 
Que en los últimos años han aparecido un gran número de redes sociales diferentes (Facebook, Twitter, Tuenti, Instagram, Linkedin, YouTube, Bananity, Tumblr, Google+, etc ) es una noticia que no sorprende a nadie. Lo que quizás si os sorprendre es saber que el número de usuarios de Facebook ha dejado de crecer y empieza a disminuir de manera progresiva e imparable. Y esto por qué? .Pues según el "The Huffington Post" hay varios motivos por los que los usuarios deciden abandonar definitivamente el Facebook, entre los que destacan los siguientes:

1. Nadie quiere pasar el día entero leyendo lo que tú estás haciendo: Principalmente porque ningún internauta dispone de suficiente tiempo libre para seguir todas las actualizaciones de sus amigos en facebook. Y en segundo lugar, piensa que quizás tu vida no interesa a todos y menos aún los pequeños detalles.

2. Pérdida de privacidad: No es sólo lo que tú decidas colgar en tu muro, sino que tu privacidad está expuesta a lo que cuelguen tus amigos sin tu permiso. Además, la mayoría de usuarios no está de acuerdo con los cambios en la configuración de la privacidad: hoy en día, la única manera de asegurarte de que alguien no puede acceder a tu perfil es bloqueándolo, o bien cambiar tu nombre para que nadie que tú no quieras te encuentre.

3. Tus padres y tus abuelos te siguen: Y eso sí que no nos gusta nada. Cada vez más padres y más abuelos se crean un perfil en facebook y eso significa que o bien no los aceptas como amigo - y tienes que dar explicaciones y aguantar malas caras- o bien los aceptas y cada vez que escribes un post ellos lo leen, lo que a veces da lugar a reproches y peleas familiares.

4. Estos parientes publican fotos que no quieres que nadie vea: Fotos de la infancia o de reuniones familiares... Y cuando no son ellos quienes publican fotos tuyas que no te gustan, son los "amigos de antes" -amigos reencontrados del cole, por ejemplo- quiénes las publican. 

5. La autocensura en la basura de los usuarios: Sí. Según el estudio "La autocensura en Facebook", que ha hecho un seguimiento de los hábitos de 4 millones de personas, resulta que Facebook registra todo lo que los usuarios escriben en la red social, incluso los mensajes que en el último segundo decides NO publicar. Datos como estos se han hecho públicos y muchos usuarios de Facebook han decidido dar de baja su perfil- no obstante, dicen que aunque te des de baja, tu información permanece en poder de FCBK-. 

6. Facebook entristece y produce FOMO ( acrónimo de Fear of Missing Out ​​): Las imágenes hiper alegres de los demás, grupos de amigos que ríen y celebran todo lo celebrable, parejas que se abrazan, familias que parece que se quieren mucho, amigas guapísimas y delgadísimas tomando el sol en una playa turquesa e idílica de Indonesia. Y resulta que tú te encuentras solo, o vives lejos de tu familia, o has roto con tu pareja o no tienes trabajo ni dinero, y todas estas imágenes compartidas en fcbk te afligen y te ponen triste. 
Triste por lo que no tienes o por lo que crees que te estás perdiendo: un estudio reciente de la Universidad de Utah reveló que la gran mayoría de los estudiantes que fueron encuestados se consideró mucho menos feliz que los demás - y esto basándose únicamente en lo que "observaban" en las redes sociales-. 

7. Tienes añadidos amigos que ni siquiera conoces o que no te saludan cuando te cruzas con ellos en la calle: Una de las formas que utiliza Facebook para aumentar las conexiones entre los usuarios es el algoritmo "sugerencia de amigos" y con esto, acabas teniendo como amigos, personas que son amigos de tus amigos y que tú en realidad conoces poco o nada. 

8. Anuncios azucarados de compromisos matrimoniales: Somos humanos. Y para muchos no hay nada peor que observar que, mientras que a uno mismo las cosas no le acaban de ir bien, día a día, tus amigos anuncian su compromiso en facebook, explicando todos los detalles y publicando fotos del momento romántico. Y luego vendrá la despedida de soltero, y la boda, y el viaje de novios, y el primer embarazo ... Todo ello de acceso público. Infumable. 

9. Los anuncios publicitarios excesivos: Las páginas con mucha publicidad molestan los internautas , SI o SI . No hay ningún usuario que esté satisfecho con la cantidad y el tipo de publicidad que recibe y en Facebook cada vez nay más publicidad. 

10. Amores , desamores y otras penurias: Buf. Cuando se produce una ruptura y finaliza una relación sentimental más vale que no te conectes a Facebook durante una buena temporada -esta "norma" la conoce todo el mundo, otra cosa es que la cumplan-. Las actualizaciones de tu ex, sus fotos y sus comentarios te pueden amargar el día. Y no sólo eso. Tenéis un montón de amigos en común y en determinados momentos te puedes sentir traicionado por ellos, si por ejemplo, salen de marcha con él y cuelgan las fotos. O completamente destrozado si tienes un día gris y ves que tu ex está rehaciendo su vida con un morenazo de ojos verdes y cuerpo de nadador profesional, que la abraza fuerte en todas las fotos. O es muy posible que cada vez que entres en Facebook recibas "noticias que no quieres recibir" de él o ella. 
Y luego, cuando te recuperas y empiezas a salir con alguien, o bien previamente habéis borrado vuestro pasado en el facebook o sólo necesitarás echar un vistazo a su timeline para enterarte de todo su pasado amoroso -  poner cara a personas que no tendrías porque conocer-.

 
En fin. Dicen que a lo largo del 2014, los usuarios comenzarán a abandonar masivamente Facebook por alguno de estos 10 motivos. Sin embargo, que estos usuarios se vayan de facebook no quiere decir que se vayan de Internet y seguro que se darán de alta como nuevos usuarios en otras redes sociales. O bien, aparecerán nuevas redes sociales que se "pondrán de moda" y sustituirán a las actuales.

Een cualquier caso, yo ya estoy en Instagram y Twitter por si decido darme de baja del facebook: porque en Internet, como en la vida misma, todo son ciclos. Ciclos sin fin. Y tienes que renovarte para no quedar atrapado en el pasado.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada