dijous, 30 de gener del 2014

Kinesiologia, la gran desconeguda

 

 
Les teràpies alternatives comencen a tenir un lloc destacat en el nostre imaginari. Qui no coneix algú que ha pres flors de Bach (Teràpia Floral), algú que ha anat a un taller de Risoteràpia, algú que està encantat amb les seves sessions de Reiki, algú altre que  ha optat per l´Acupuntura per sentir-se millor o per l´Homeopatía, la Reflexologia... però entre totes aquestes teràpies que tenen tanta acceptació, hi ha una que encara és una gran desconeguda: la Kinesiologia*.

La Kinesiologia és una tècnica que utilitza els músculs del cos per a obtenir una exacta informació dels desequilibris que pateix el cos humà i esbrinar la millor manera de tractar-los. 

El kinesiòleg entén l´ésser humà  com a un sistema biològic obert que ha d´anar assumint reptes. Una mala resolució dels reptes, crea estrés a la persona -als seus teixits, als seus òrgans, al seu sistema nerviós-, i aleshores aquesta persona es "bloqueja": no està bé i no sap exactament perquè. I aquest bloqueig pot durar molt de temps... Però amb la intervenció del kinesiòleg la persona bloquejada allibera tot l´estrès i s´auto regula.

És una teràpia que promou el canvi des de dins cap enfora, curar la ment per curar el cos: si es corregeix el teu "desequilibri interior", sigui del tipus que sigui -emocional, químic, energètic o estructural-, tot començarà a fluir, molts dels teus mals físics desapareixeran i aconseguiràs un equilibri harmònic amb tu mateix i amb la resta de  l´univers.

A l´hora de reequilibrar un cos bloquejat el kinesiòleg utilitza una combinació de diferents disciplines científiques i teràpies alternatives , com ara: osteopatia, tècniques de dietista - nutricionista (canvis en l´alimentació i administració de vitamines), shapiro, fitoteràpia (utilització de plantes medicinals), flors de Bach, oligoteràpia (teràpia amb oligoelements)  i tècniques energètiques.

Jo ja ho he provat i us ho recomano. Així que si us sentiu "bloquejats" fa temps i no sabeu perquè, la kinesiologia pot ser una solució -aquest post el devia a un amic súper especial, per totes les conyes que li vaig fer sobre el tema. Guapu !-. 




* El mot correcte en català seria Cinesiologia, però el mot emprat col.loquialment és kinesiologia


*******

 
Las terapias alternativas empiezan a tener un lugar destacado en nuestro imaginario. ¿Quién no conoce a alguién que ha tomado flores de Bach (Terapia Floral), a alguién que ha asistido a un taller de Risoterapia, alguien que está encantado con sus sesiones de Reiki o alguién que ha optado por la acupuntura para sentirse mejor o por la Homeopatía, la Reflexología ... pero entre todas estas terapias de gran aceptación, hay una que todavía es una gran desconocida: la Kinesiología. 

La Kinesiología es una técnica que utiliza los músculos del cuerpo para obtener una exacta información de los desequilibrios que sufre un ser humano y averiguar la mejor manera de tratarlos. 

El kinesiólogo entiende al ser humano como un sistema biológico abierto que debe ir asumiendo retos. Una mala resolución de los retos, crea estrés a la persona -en sus tejidos, en sus órganos y en su sistema nervioso-, y es entonces cuando esta persona se "bloquea": no se encuentra bien y no sabe exactamente por qué, y este malestar puede durar mucho tiempo... Pero con la intervención del kinesiólogo la persona bloqueada libera todo el estrés y se auto regula. 

Es una terapia que promueve el cambio desde dentro hacia fuera, curar la mente para curar el cuerpo: si se corrige tu "desequilibrio interior" , sea del tipo que sea -emocional, químico, energético o estructural- , todo empezará a fluir, muchos de tus males físicos desaparecerán y conseguirás un equilibrio armónico contigo mismo y con el resto del universo. 

A la hora de reequilibrar un cuerpo bloqueado el kinesiólogo utiliza una combinación de diferentes disciplinas científicas y terapias alternativas, tales como: osteopatía, técnicas de dietista - nutricionista (cambios en la alimentación y administración de vitaminas), Shapiro, fitoterapia (utilización de plantas medicinales), flores de Bach, oligoterapia (terapia con oligoelementos) y técnicas energéticas. 

Yo ya lo he probado y os lo recomiendo. Así que si os notáis "bloqueados" hace tiempo y no sabéis porqué, la kinesiología puede ser una solución -este post se lo debía a un amigo súper especial, por todas las bromitas que le hice sobre el tema-.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada