dilluns, 16 de gener del 2017

Blue Monday 2017



Avui t´has despertat encara més trist que qualsevol altre dilluns i no hi havia manera de treure el cap dels llençols? T´has notat cansat, desganat i amb moltes ganes de plorar i de no sortir del llit fins demà?... Si és així, no et preocupis. Diuen que el que t´ha passat avui és totalment normal. Perquè avui és el Blue Monday (Dilluns trist) i segons alguns experts, avui és el dia més depriment de tot l,any.

Aquesta és la conclusió d´un sospitós estudi realitzat per la Universitat de Cardiff (Regne Unit) al 2005 que, pel que sembla, determina, sense cap base científica,  que hi ha diferents factors que converteixen el dia d´avui, dilluns 16 de gener en el dia més trist de l´any:

El primer de tots està clar. És dilluns i això ja és fotut de per si. Però a més, hi ha el factor climàtic, ja que estem a l´hivern i els dies són foscs i curts, a més de l´anunciada onada de fred polar a casa nostra, fins i tot arran de mar. Un altre factor a tenir en compte és que ara és quan assimilem que s´ha acabat el Nadal, i amb ell, s´han acabat també les vacances, les reunions, els dinars, els sopars i els regals i si, has de treure l´arbre del menjador ja i rebaixar el parell de quilets acumulats aquests dies de celebracions. També influeix la temible garrotada de gener -allò de tenir el compte en números vermells i que la nòmina sembla que no arriba mai perquè el mes és llaaaaarg llaaaaarg i ara et sents malament perquè has gastat més del compte a les festes de Nadal-. I per si tot això no fos suficient, per aquestes dates, comencem a adornar-nos que tots els clàssics propòsits que vam prometre dur a terme durant el Nou Any -com per exemple deixar de fumar, fer esport, aprendre anglès, etc - se´n han anat en orris i per tant, estem decebuts amb nosaltres mateixos.

Val a dir que no tothom està d´acord a l´hora de determinar quin és el dia més depriment de l´any: hi ha els que opinen que el Blue Monday és sempre el tercer dilluns de l´any i els que opinen que és el darrer dilluns de la darrera setmana sencera de gener. En qualsevol cas, ja hi ha qui intenta obtenir-ne beneficis econòmics, perquè a països com EEUU i el Regne Unit, hi ha botigues i centres comercials que fan ofertes especials per a "animar" aquesta data.

Jo, pura casualitat, faig festa avui, però tot i així, em vull solidaritzar amb la resta de persones i dir-vos que ningú us pot dictar quin dia heu d´estar deprimits o quin dia heu d´estar enamorats, només faltaria!. També us vull dir que la nostra condició d,éssers humans  implica tenir sentiments i estar trists de vegades, i que no passa res. I per últim, pensa que tu i només tu ets responsable del teu estat d´ànim i de com entomar els problemes que puguis tenir, que segur que en tens. Ja sabem que tot és qüestió d´actitud i de com deixes que t´afectin les diferents situacions que et toca viure, així que fora dilluns grisos, fora dilluns institucionalment depriments!

2 comentaris :

  1. Ahh! ara sé el que és el blue monday, en sentia a parlar però no sabia el que era, moltes gràcies Pat! sobre tot per la reflexió final tant encertada que fas, i tant que cadascú és responsable del seu estat d'ànim! Així que Feliç (el que queda d'aquest) blue monday ;) Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Gemma, que cap dia del 2015 sigui blue, val? Cap... ni un!!!... Una abraçada i gràcies per deixar els teus pensaments per escrit!

    ResponElimina