dilluns, 11 de febrer del 2013

Apunts sobre el principi del buit...


Ets d´aquelles persones que mai llencen res? Tens la mania de guardar objectes inútils que ja no et fan cap servei per si mai, en el futur, et fan falta? Ets d´aquelles persones garrepes que només pensen en arreplegar diners amb la sola idea de no gastar-los  perquè penses que segurament el dia de demà els necessitaràs? Guardes roba que no et va, sabates velles, mobles, arracades desparellades, escrits que mai llegiràs, fotos que mai miraràs, utensilis de la llar que no funcionen i altres coses que no utilitzes des de fa molt temps? Es d´aquelles persones que no deixen anar un vell amor pensant que mai tornaràs a estimar tant? Ets dels que pensen que les vacances dels anys anteriors van ser molt millors? 
Doncs si tens aquests mals hàbits amb tot el que t´envolta, que creus que estas guardant dintre teu?... Guardes un munt de coses inútils, com ara baralles, rancors, resentiments, tristesa, pors, penes?... Deixa de fer-ho!
Perquè les coses noves arribin a la nostra vida, és necessari crear un espai, un buit. És vital que eliminis tot els que és inútil en tu o al teu voltant, perquè la prosperitat i les noves experiències arribin a la teva vida i tinguin un lloc on quedar-se. Perquè mentre estiguis ocupat material o emocionalment de coses velles i inútils, no hi haurà espai per a noves oportunitats.
Així que fes-te un favor i fes una neteja general. Un neteja a fons de calaixos, armaris i racons de l´ànima. Desfés-te de tot allò que ja no fas servir i pensa que el problema no són les coses que guardes, el problema radica en l´actitud de guardar: Si tot ho guardes, no gaudeixes del present i pateixes pel futur. No confies en tu ni en les teves possibilitats de créixer i millorar. Creus que les coses no t´aniran bé i envies missatges derrotistes al teu cervell: "Cervellet, sóc un desastre. Les coses noves i bones no estan fetes per mi. M´agrada esta ancorat en el passat, segur i ple, recreant-me en les coses velles i inútils"
Potser llegeixes això i penses que lo teu no es tan greu perquè de tots els punts assenyalats, tu només t´hi reflecteixes en un parell.. però deixa´m que et digui que millor estar sobre avís. Millor prevenir. Millor començar a buidar-te de tot allò que ja no t´aporta res. Millor començar a valorar el que tens ara i a creure en tot el que t´arribarà en el futur.
Millor somiar en colors que recordar en blanc i negre. 

1 comentari :

  1. Prenc nota!! Tenia una amiga que sempre deia que fes lloc als calaixos per deixar lloc a les coses noves, a les persones noves....

    ResponElimina