dimecres, 20 de març del 2013

International Day of happiness


Sabeu quin dia és avui???... Doncs és el dia de la felicitat!. 
Avui per primera vegada es celebra el Dia Internacional de la Felicitat: la intenció és que el 20 de març sigui un dia per inspirar l´acció per a un món més feliç. Va ser l´Assemblea General de les Nacions Unides qui va proclamar al juny de 2012 que cada 20 de març es celebrés el dia de la felicitat, convidant a tots els Estat membres, a les organitzacions regionals, nacionals i internacionals, i en general a tota la societat civil, a celebrar aquest dia i a promoure activitats concretes, en especial a l´àmbit de l´educació.
Pel que sembla, els primers debats a la ONU sobre la felicitat es van celebrar per iniciativa de Bhutan, un país que des de principis dels anys setanta reconeix la supremacia de la felicitat nacional per damunt dels ingressos nacionals i per això va adoptar el concepte de Ìndex de Felicitat Nacional Bruta per substituir al concepte més tradicional de Producte Interior Brut.
Imagino que com tot els dies marcats a nivell internacional, hi ha qui hi estarà a favor i hi ha qui estarà en contra: els defensors pensaran per exemple que esta molt bé celebrar el Dia internacional del Treballador, el de la Dona o el de la Felicitat i els opositors, en canvi, pensaran que tant els treballadors com les dones, com la felicitat,  no han de tenir un dia en concret dedicat a ells, sinó que tots els dies de l´any han de ser seus.... Però controvèrsies a part, estarem d´acord que  tots volem ser feliços, no?. Per a tots els éssers humans, tots, sense distincions de raça, sexe, edat, ni clase social, la recerca de la felicitat és un objectiu bàsic, una aspiració primigènia, un anhel innat i inherent a la nostra naturalesa.

I tot  i que potser el dia d´avui no us agafi en el vostre millor moment, potser us interessa saber que el Centre Bolivià d´Investigació en Psicologia Positiva juntament amb Happy Newcomer Inc. han organitzar una Campanya pel Dia Internacional de la Felicitat desenvolupant un portal on tothom pot accedir i compartir esdeveniments i activitats planificades arreu del món per celebrar aquest dia HAPPY, basant-se en que les persones, quan més coses fem pels demés, més feliços som.

I com apunt final, us diré que fa temps que m´he adonat que la felicitat depèn exclusivament d´un mateix i que no podem culpar els altres del nostre malestar. Que les coses petites compten - i compten molt- perquè la felicitat total i absoluta segurament no existeix. I que per tot això, val la pena centrar-nos en les coses que si tenim, valorar les coses que si ens funcionen, i no cegar-nos amb les que no van, perque els dies passen i el temps mai no s´atura... 



No deixeu mai de buscar la felicitat!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada