dilluns, 25 de març del 2013

El Bulli Foundation




Li diuen l´alquimista de la cuina. Hi ha qui el considera el millor dels genis. Qui compara les seves creacions amb les simfonies de Beethoven. Qui diu que no hi ha art més directe que el que ell fa, ni més plaent, ni que impliqui més sentits: olfacte, vista, gust, tacte... 

¿Sabeu de qui estem parlant?. Doncs del barceloní Ferran Adrià, que ara es llença a una nova aventura El BulliFoundation. Un nou format centrat en l´exploració dels límits de la creativitat. Un centre d´investigació dissenyat per convertir-se en la nova meca mundial de la creació a l´àmbit culinari. Obrirà les seves portes al 2014 i s´ubicarà a la Cala Montjoi de Roses, on era el Bulli original, ara ampliat i remodelat sota una filosofia d´integració amb el paisatge i la sostenibilitat ecològica

Però a més de la fundació, en col.laboració amb la UB, desenvoluparan la BulliPedia, una enciclopèdia gastronòmica a la Xarxa, una eina de divulgació de tot el coneixement que generi el Bulli i "la llar digital de tot el que sabem sobre el sabor" - en paraules del propi Adrià-.

Sé que hi ha  qui opinarà que en temps de crisi, no hi ha lloc per a l´alta cuina. I segons sota quin prisma ho mirem, potser no li faltarà raó... Però si ningú s´arrisca, si ningú es dedica a innovar, a crear, a fer realitat els projectes somiats, a exportar país, a divulgar coneixements, mai no sortiríem d´aquest forat, no?

Així que espero que en aquesta aventura tingui tant èxit com en les anterior, perquè és un projecte fruit de l´esperit de superació de molta gent, de molt esforç, molts somnis i molta dedicació. Si voleu saber-ne més, cliqueu aqui i veureu el vídeo de presentació -tot i que us avanço que és una miqueta llarg-.

Val a dir que la BulliFoundation és un concepte extremadament original i ambiciós. Fins i tot diria que és tan novedós, tan modern, tan cool, tan futurista, que costaexplicar... Però si teniu ocasió -i peles- , crec que ho hauríeu de visitar. I potser tindreu la sort de provar una deconstrucció d´arròs a la cubana, que va ser la primera desconstrucció que va crear el Ferran Adrià al 1995. Mummm. No us esta agafant gana?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada