divendres, 6 de setembre del 2013

Live first class



 
Alguna vegada has viscut un gran amor que es va acabar per sempre més sense cap possibilitat de retorn?. Alguna vegada has tingut un gran somni que es va acabar de sobte al saber que no es podria fer realitat?

Si és així, segur que en alguna ocasió t´ha envaït la sensació que a partir d´un fet concret, com ara un amor finiquitat o un somni que saps irrealitzable, només podies aspirar a una felicitat de segona per a la resta de la teva vida... 
M´explico millor:

Imagina´t que el teu gran amor et diu que ja no vol estar amb tu perquè s´ha enamorat d´una altra persona. I el teu cor es dispara pres pel pànic, i comences a suar, i t´entra una por esgarrifosa. Una por terrible, metàl.lica i freda, al visualitzar tota la resta de la teva vida sense ella. Coneixes aquesta por, la por d´imaginar que la resta de la teva vida ja no valdrà la pena?. Interiorment imagines que acabaràs estimant a algú altre però creus que no l´estimaràs mai tant com al teu gran amor i tens la seguretat que només podràs aspirar a amors d´una categoria inferior, amors de segona classe, per a la resta de la teva vida. 

I el mateix quan un somni es fa miques. Imagina´t que sempre has volgut ser ballarina clàssica i malgrat l´esforç de molts anys, descobreixes que no t´hi podràs dedicar professionalment perquè no tens ni el físic ni les habilitats necessàries per aconseguir-ho. I se´t trenca el somni i tu amb ell i sents que mai podràs tornar a ser feliç del tot perquè sempre et mancarà alguna cosa.  I t´enfonses perquè la perspectiva de convertir-te en una eterna insatisfeta és insuportable i tot ha deixat de tenir sentit.

En ambdós casos la por t´esta posant pals a les rodes. Pensa que la por no és res més que una gran dosi de desconeixement i pessimisme que s´instal.la al nostre cervell i es confabula en contra nostre per paralitzar-nos i impedir-nos avançar. La por ens ho fa veure tot de color negre i arribats a aquest punt només pots fer dues coses: deixar que la por i el pànic et tinguin paralitzat i inactiu durant uns quants anys o aixecar el cap i mirar de tirar endavant com sigui. I si trieu la segona opció - que resulta que és la correcte-, us aconsello que us deixeu acompanyar en el vostre nou camí per uns quants amics i uns quants llibres. 

Els amics es faran costat amb la seva companyia, et demostraran que tu vals i que sempre es pot tornar a començar de zero. 

I els llibres et faran tornar a somiar, perquè són un portal màgic per connectar amb la gent del passat i del present. Són una porta oberta a altres vides, altres somnis i altres amors. Els llibres et poden ajudar a no sentir-te sol ni impotent mai més perquè llegint aprens de l´experiència d´altres persones. Llegint comprovaràs que el teu gran amor no era ni únic ni inaudit en la història de la humanitat. Llegint entendràs que la vida sempre dona segones, terceres, quartes o infinites oportunitats, i que podràs tornar a estimar i a tenir un amor de primera categoria. Llegint descobriràs que pots inventar altres somnis i que abans que tu, moltes persones han patit experiències similars o molt pitjors i han sabut reinventar-se de manera que, passat un temps, han tornat a gaudir d´una felicitat de primera categoria

De la mà del teu millor amic, o de noves amistats o llegint el que altres han escrit abans, et recuperaràs, perquè el coneixement contraresta la por: quan més savi siguis millor podràs entomar qualsevol contratemps que se´t presenti, per terrible que et sembli al començament.

I amb el temps, t´adonaràs que l´amor té mil formes i que sempre torna a aparèixer. I amb el temps entendràs que el propòsit més important d´un somni no és el de realitzar-se, sinó que el propòsit més important és el mateix fet de somiar, de mantenir la il.lusió, d´estar connectat amb el lloc on es formen els somnis, el lloc d´on ve la passió i la felicitat... perquè la clau per a una existència plena i de primera classe és tenir il.lusió i ganes de viure. Sempre, a qualsevol lloc i sota qualsevol circumstància.

Així que quan et paralitzi la por davant d´un futur incert i desconegut, envolta´t d´amics, llegeix, investiga, compara, parla, escolta, surt... Torna a somiar i tindràs sempre una vida de primera classe!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada