dilluns, 16 de setembre del 2013

Xocolata, cioccolato, chocolat, chocolate, 巧克力 ...





Poques coses reconforten més que prendre una xocolata calenta un diumenge plujós d´hivern. O ficar-te al llit amb una rajola de xocolata i que els trossets se´t vagin desfent a la boca mentre somrius com una bleda. O que descobreixis una capsa de Ferrero per encetar a l´armari de la cuina. O anar passejant per París acompanyada d´una crêpe de nutella calentona. Si o no?

Si ets d´aquelles persones que quan estan una mica deprimides ets capaç de sobreposar-te amb una ració de xocolata segur que m´entendràs.  I no creguis que només és tracta d´un gust personal – que t´encanta la xocolata- o de l´efecte placebo – que al menjar xocolata creus que et trobes millor- No senyor. No és una percepció personal: al marge de ser un dels aliments que més passions desperta, la xocolata té un clar efecte positiu sobre el nostre estat anímic i així ho demostren estudis recents.

La ciència ha anat desvetllant moltes de les propietats “curatives” de xocolata. Ara sabem, per exemple, que la xocolata podria contenir la fórmula contra el mal d´amors al augmentar la feniletilamina, substància capaç de millorar l´ànim en quantitats similars a les que genera el cervell d´un enamorat. Això vol dir que la xocolata es podria considerar un succedani de la sensació d´enamorament, perquè ens aporta tranquil.litat, sedació i felicitat, gràcies a la feniletilamina -que té un efecte similar al de les amfetamines-. 

Però a més a més, conté flavanol, que afavoreix la circulació, i estimula l’activitat cerebral, antioxidants naturals amb propietats anticancerígenes, composts fenòlics que protegeixen de les malalties cardiovasculars, carbohidrats que incrementen la quantitat d´oxigen que arriba al cervell i ens dóna major fluïdessa mental, és ric en magnesi, la llard del cacau ajuda a reduir el colesterol, sembla ser que comparteix amb les pastanagues la capacitat de millorar-nos la visió...

Així que cada vegada que sucumbeixis al plaer de menjar xocolata, t´has de felicitar en lloc de sentir-te culpable, perquè estàs millorant el teu estat d`ànim, però a més, estàs fent salut. Això si, un petit detall... totes aquestes propietats se li atribueixen a la xocolata NEGRE - la que té un 70% o més de cacau a la seva composició-. Així que oblidat de la nutella, dels Ferrero, de la xocolata amb llet desfeta i de les crêpes de les que us parlava al principi... tot i que a mi, em tenen el cor robat! 








Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada