dijous, 14 d’agost del 2014

El 15 d´agost i la felicitat


Doncs bé. Ja estem a la meitat d´agost i aquesta és la setmana que gairebé ningú treballa, fins i tot les empreses que no tanquen a l´estiu, aprofiten per fer unes mini vacances la setmana del 15 d´agost. Jo estic contenta -especialment per un motiu que ara no ve al cas i que ja comentaré un altra dia-, però també perquè per primera vegada després de molts anys no em toca pringar aquesta setmana: em pixo de riure només de pensar qui estarà treballant aquesta setmana a l´edifici verd de l´horror, perquè crec que els hi venia molt bé a tots que sempre fós jo qui treballés aquests dies, i ara, algú que no sóc jo, deu estar pringant, ha ha-.

Bé, i com que estic contenta, us donaré una sèrie de recomanacions, avalades científicament, per ser molt i molt feliços:
  • El primer de tot és fer exercici. Ni que sigui una miqueta. Els estudis diuen que amb 7 minuts diaris hi hauria prou. Els beneficis de fer exercici són tan efectius per augmentar la felicitat que fins i tot s´està començant a recomanar com a tractament contra la depressió.
  • Una altra cosa a tenir en compte -i que jo practico fa anys- és el dormir més: dormint ens recuperem de l´activitat diària. Dormir ens fa ser més alegres i a més a més, com menys dorms, més emfatitzes les coses negatives i menys recordes les coses positives. Ja sabeu doncs, dormiu molt!.
  • Passar més temps amb els amics i amb la família: compartir el teu temps amb la gent que estimes et fa ser més feliç. I sentir que ells et valoren i et necessiten, allarga la vida.
  • No et quedis tancat a casa: surt al carrer sovint. Que et doni l´aire. Ventila´t. 
  • Somriu, somriu, somriu: somriure sempre és la millor opció. A més a més, ens fa més atractius als ulls dels altres i resulta que al somriure generem pensaments més positius.
  • Estima i practica el sexe: parlem de sexe del bo, del que t´alegra el dia i et fa pujar l´autoestima fins als núvols. Sexe d´aquell que t´allisa la pell i et fa brillar els ulls.



  • Ajuda als altres: està demostrat que ajudar als altres i sentir-nos útils ens fa sentir bé. I quan fem alguna cosa pensant en algú altre, ens sentim doblement satisfets. Diuen que com a mínim, un parell d´hores a la setmana, les hauríem de dedicar a ajudar als altres.
  • Practicar la gratitud et fa sentir més alegre: sigues agraït, valora el que tens, dóna les gràcies per les coses bones que et passen, sigues conscient de tots els teus moments de felicitat.
  • Intenta viure a prop de la feina, perquè el temps que perds en anar i venir cada dia té un gran impacte en la nostra felicitat: ningú pot sentir-se alegre si cada dia de dilluns a divendres passa dues hores aturat en un embús maleint la seva mala sort i pensant en tot el que podria està fent en aquests moments. Viu a prop de la feina, o queda per fer aquest viatge amb algú o si pots, fes la feina a casa.
  • Practica la meditació: reflexiona, busca temps i espai per meditar. La meditació ens relaxa, ens fa veure les coses amb més claredat i redueix l´estrès, però a més, també augmenta la nostra creativitat i la nostra intel.ligència.

  • Sempre que puguis, passeja per la natura: davant del mar o per un caminet de muntanya, els espais naturals ens calmen l´esperit i ens fan sentir millor.
  • Planeja un viatge a un destí que et fascini molt encara que al final no hi puguis anar: pensa que el sol fet de preparar aquest viatge ja augmenta el teu benestar. Fins i tot diuen que, a causa del sentiment d´anticipació, sovint són més feliços mentre preparen el viatge que mentre viatgem.

Doncs ja està, fins aquí els consells del dia... Imagino que molts ja practiqueu algun o tots aquests consells, però sigui com sigui, hem d´aprofitar cada moment del nostre temps, fent que cada minut compti.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada