divendres, 3 de gener del 2014

Els lladres que ens roben l´energia



De vegades, sense motiu aparent, us noteu apagats, cansats i sense forces?. Us costa llevar-vos pel matí i us costa veure la part bona de les coses?. Sembla que res us fa contents i no sou capaços de concentrar-vos perquè un neguit constant us prem l'estómac?.

Doncs si seguiu aquests consells del Dalai Lama és molt possible que allunyeu per sempre més els lladres d´energia de les vostres vides:

Deixa anar a les persones que només us venen a veure per a compartir queixes, problemes, històries desastroses, i crítiques dels demés. En resum: millor fuig del drama i de les persones que els provoquen. Si algú busca un cubell per llençar les seves escombraries procura que no les llenci al teu cap.

Paga els teus comptes quan toca. I al mateix temps, cobra a qui et deu a tu o escull deixar-lo anar si ja és impossible cobrar.

Compleix allò que promets. I si no ho fas, pregunta´t perquè tens tanta resistència a complir les teves promeses. Recorda que SEMPRE tens dret a canviar d´opinió, a demanar disculpes, a compensar, a renegociar i a oferir una altra alternativa respecte una promesa no complida, però no com a costum. La manera més fàcil d´evitar el no complir amb una cosa que no vols fer, és dir NO des del principi.
Elimina en lo possible i delega aquelles tasques que prefereixes no fer i dedica el teu temps a les que SI que gaudeixes.

Dona´t permís per a no fer res, per a estirar-te sota el sol o per a dormir una miqueta més: Dona´t permís per a descansar si ho necessites i dona´t permís per a actuar si estas en un moment d´oportunitat.

Llença, recull i organitza: res et pren més energia que un espai desordenat i ple de coses del passat que JA NO NECESSITES -i tu, guapu, ho saps-.

Dóna prioritat a la teva salud, perquè sense el teu cos treballant al màxim, no podràs fer gaire res. Descansa quan sigui necessari. Recupera forces- Mima´t.

Enfronta´t JA a les situacions tòxiques que estas tol.lerant: si cal rescatar a un amic, el rescates. Si cal posar límits a les accions negatives d´una parella o d´un grup, els poses. Pren l´acció que sigui necessària però atura ja qualsevol situació tòxica a la teva vida.

Accepta. No és resignació: pensa que res et fa perdre més energia que el fet de resistir i barallar-te contra una situació o una persona que MAI NO CANVIARA. 

Perdona. Deixa anar per sempre més una situació que t´està provocant dolor. Sempre pots escollir deixar de banda el dolor del record.

No puc assegurar que l´autor d´aquests consells sigui realment el Dalai Lama, però en qualsevol cas em semblen força encertats. I savis. I a més, tinc tantes ganes de que la meva energia sigui només meva i triar en què la vull invertir, que estic disposada a seguir aquests consells i els que facin falta, però d´aquest any no passa: els lladres d´energia i els lladres de temps els vull fora de la meva vida - apa, ja està, se m´ha escapat el segon propòsit per al 2014... buf, ho sento. Prometo no abusar més dels "propòsits per al nou any"-.

2 comentaris :

  1. Els agafaré al peu de la lletra. M'ha agradat i penso aplicar-me el cuento ;-)

    ResponElimina
  2. Nerb.... jo també penso intentar-ho!!!!

    ResponElimina