diumenge, 21 de setembre de 2014

10 avantatges de ser un gran lector

 


Els beneficis de la lectura els coneix més o menys tothom i per això quan veig el meu fill agafar un llibre i posar-se a llegir tot concentrat, em sento secretament orgullosa d´haver-li transmès un dels meus hobbies preferits -segurament el que més-. 

Se m´ocorren desenes de beneficis que es poden obtenir per mitjà de la lectura, així que per si encara hi ha algú que no ho té clar i creu que llegir és perdre el temps, aquí us deixo una selecció dels avantatges més destacats:

  1. Si llegeixes mai t´avorriràs: Tant se val el format -tot i que jo prefereixo el llibre de paper de tota la vida- però una lectura et resoldrà els moments més tediosos. Per exemple si has de fer llit perquè estàs malalt, o quan viatges en metro, o esperant el teu torn al metge de capçalera o quan sembla que tots els teus amics han organitzat un complot i no tens cap pla per sortir de casa.
  2. Pots viure mil vides sent sempre tu mateix: Aquells que no llegeixen només viuen una vida, però tu, a través dels llibres, pots viures moltes vides, a moltes èpoques diferents, a molts mons i sentir-te un dia com un adolescent japonès i un altre, com una advocat nordamericà que treballa en el cas de la seva vida. Pots viure totes les vides que vulguis i aprendre de totes elles... (ves al següent punt)
  3. Llegir amplia el teu coneixement i et fa viatjar a l´espai-temps. Pots viatjar a llocs que potser no coneixeràs en persona -sempre m´ha fascinat allò de conèixer un lloc, de familiaritzar-te amb un paisatge i una gent que en realitat no podràs conèixer mai-. Pots prendre´t un cafè al París de la belle èpoque, viatjar a la Barcelona del 1714 o caminar pels carrers humits del Londres industrial. Llegir et transporta en l´espai i en el temps.
  4. Pots parlar d´una àmplia varietat de temes diferents -perquè ho has viscut als llibres- i sempre tens a mà l´exemple o la frase més adient per a cada situació.
  5. Quan arriba el teu aniversari o el Nadal, la gent no s´ha de complicar massa la vida per fer-te feliç: et regalen un llibre i tu ja estàs content.
  6. Pots estar aïllat, sense cobertura mòbil ni Internet: no passa res. Treus el teu llibre i llestos.
  7. Un amant de la lectura sempre és millor escriptor que una persona que no llegeix. Tindràs més vocabulari, més facilitat de redacció i menys faltes d´ortogràfia! 
  8. Ja ens ho imaginàvem, però ara ja hi ha estudis que demostren que llegir millora la connectivitat cerebral: per tant, és un fet, llegir et fa més intel.ligent. Llegir et forma, et crea opinió. Llegir et fa lliure.
  9. Llegir t´unirà amb uns lligams invisibles a tots els lectors del teu entorn. Quan un gran lector, coneix a un altre gran lector, hi ha moltes possibilitats de fer-se amics, per allò dels interessos en comú i les converses sobre llibres. Llegir uneix i comunica.
  10. Ampliant el punt anterior, el fet que una persona llegeixi molt, poc o res ja ens dóna una pista de quin tipus de persona és: no dic que un lector sigui ni millor ni pitjor, que una persona que no llegeix, dic senzillament que el fet de llegir diu molt de tu. I per tant, pots utilitzar-ho com a filtre o intuïció a l´hora de conèixer gent.

Així que ja no tens excusa. Llegeix, llegeix, llegeix !!!Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada