dilluns, 29 de setembre del 2014

Street art a Barcelona o l´art a l´abast de tothom

Ja fa molts anys que l´art va abandonar els museus, les galeries i les col.leccions privades i va envair els carrers: estic parlant de l´art als espais públic, al carrer i a l´abast de tothom. 

Perquè tot i que moltíssima gent entén per street art només les obres d´art íl.licites exposades a la via pública, el veritable significat d´aquesta expressió engloba tot l´art, lícit o il.lícit, desenvolupat als espais públics. Es tracta de l´art adaptant-se a les dimensions i a les formes dels espais urbans. Es tracta de l´art per a tothom: les obres són pensades per adaptar-se visualment als diferents formats dels espais públics i el fet de dissenyar l´art expressament per a un espai públic fa que l´audiència dels artistes es multipliqui considerablement, de manera que la gent del carrer es converteix en espectador directe de les seves obres, integrant l´art a la seva vida quotidiana, gaudint-lo en el seu dia a dia, al passejar per la ciutat, al sortir a comprar el pa o a l´anar i tornar de la feina.

Només us heu de recórrer els carrers de Barcelona i fixar-vos una mica per ser plenament conscient d´aquest fenomen, perquè la nostra ciutat és plena d´obres d´art al carrer, en la seva majoria pagades per les institucions. 

O si sou dels que preferiu tenir-ho tot lligat i saber què voleu veure abans de sortir a passejar, entreu a la web de l´Ajuntament i concretament a la secció "per temes" trobareu un enllaç al catàleg d´art públic a la ciutat: hi trobareu un total de 2.815 obres enregistrades.

Què, us animeu a fer un volt pel gran museu que és Barcelona?


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada