dissabte, 16 d’agost del 2014

Águeda, San Francisco... Somiant en color






Ostres, com m´agraden aquestes fotos!. Quan les vaig veure em van cridar molt l´atenció, donen bon rollo i tenen un toc oníric que et convida a somiar, no?... I no, no són fotos dels carrers de Gràcia!. Són imatges d´una ciutat portuguesa, Águeda, als sud d´Oporto, Portugal, que al mes de juliol celebren el festival Agitagueda i amb aquest motiu van decorar els carrers amb aquests magnífics paraigües de colors. 

D´alguna manera, em recorden moltíssim a un anunci de la tele, de fa uns anys, que em deixava literalment clavada al sofà, mirant-lo hipnotitzada. M´atrapava amb la seva música, el seu moviment i tot aquell festival de colors... Us el penjo -l´anunci i el Making of-:





La cançó es diu Heartbeats de José González  (del seu àlbum Veneer). Per fer aquesta gravació es van llençar 250.000 boles de plàstic reals que anaven rebotan pels pujols de San Francisco. I aqui ve la següent curiositat: no he estat mai a San Francisco, però sovint he  somiat que vaig conduint un cotxe típic americà, un trasto vell d´aquells tan llargaruts,  pels carrers de San Francisco -que ja sabeu que tenen moltes pujades i baixades-. Arribo al final d´un carrer molt llarg que acaba just a dalt de tot del pujol més alt de la ciutat, aparco i em dirigeixo cap a una de les cases del carrer. I de sobte SE que aquella és la meva casa, sóc plenament conscient que visc allà. I de sobte me n´adono que això és IMPOSSIBLE, que jo no puc viure a San Francisco. I de sobte em desperto molt inquieta. I el somni acaba sempre en aquest punt.

El cas es que quan vaig veure l´anunci de Sony Bravia per primera vegada, no sabia que s´havia rodat a San Francisco, però em va enganxar des del primer segon. Casualitat? Misteri per resoldre? En una vida anterior vivia a San Francisco? Potser a l`època del terratrèmol?... Potser ultimament tinc massa temps lliure? jajaja

**pujols= colinas

2 comentaris :

  1. Para mi Águeda también significa algo muy especial y que me lleva a muchos recuerdos de infancia.... Pero el anuncio no lo recuerdo, de hecho no recuerdo nunca ninguno y a veces de rabia, cuando la gente comenta alguno porque yo no los retengo nunca. Los grandes creadores de marketing no tienen nada que hacer conmigo.... Pero cuando quieras nos vamos a dar una vuelta por San Francisco, tú conduces!

    ResponElimina