dimecres, 23 d’octubre del 2013

Festa del cinema





Enguany s´ha tornat a celebrar la Festa del Cinema que ja va per la seva cinquena edició: durant tres dies - del 21 al 23 d´octubre- ha estat possible veure pel.lícules a menys de tres euros.

La Festa del Cinema és una iniciativa de les federacions de productors, distribuïdors i cinemes espanyols, i també de l'Institut de Cinematografia i Arts Visuals. Per aconseguir entrades t´has de registrar prèviament al web de l´organització, tot i que després, un cop ets a les taquilles*, el personal està tan desbordat per la gran afluència d´espectadors que ni tan sols et demanen l´acreditació. 

Hi participen el 90% de les sales de cinema i tot i que en aquest moment la "festa" encara no ha acabat val a dir que ha estat un èxit total. Dono fe que les cues d´espectadors esperant per entrar a la sala eren impressionants i que moltes persones aprofiten aquesta festa per anar a dues o tres sessions diàries. Les dades dels organitzadors confirmen que durant els dos primers dies de la festa, el nombre d´espectadors ha crescut un 900% respecte a les setmanes anteriors, la qual cosa convida a una reflexió ràpida: si les entrades del cinema tenen un preu assequible, les sales s´omplen.  Per tant, si les sales estan mig buides -que és el més habitual-, no serà degut a l´alt preu de les entrades?.

Tot i que la Federació de Cinemes d´Espanya ha dit que aquesta rebaixa en el preu de l´entrada no seria sostenible en el temps, jo discrepo. Potser no és rentable mantenir el preu de 2.90 euros cada dia de l´any, però tampoc és necessari que el preu mig d´una entrada sigui de 9 euros, perquè aleshores, és gairebé impossible que una família de, per exemple, cinc membres es pugui permetre anar al cinema més d´un cop al mes.

No oblidem que el cine és cultura i que darrerament s´està convertint en un luxe a l´abast d´un pocs. Potser, com es deia avui al twitter, el problema de la crisi del cinema no és "la pirateria" sinó "un altre tipus de pirates", d´aquells que porten vestit i corbata. 

*Us semblarà mentida, però el mot correcte és "taquilla" i no pas "guixeta".

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada