dissabte, 12 d’octubre del 2013

Float table: no és una taula, és la taula!



Recordo que fa uns anys vaig estar buscant una taula per posar davant del sofà i no va haver-hi manera, no vaig trobar cap que ens acabés de fer el pes. I resulta que avui, sense buscar-ho, m´he trobat aquesta meravella xafardejant per Internet. Per favor, pot haver-hi una taula més quedona que aquesta?



Al primer cop d´ull no es pot apreciar, però a més de tenir un disseny força atractiu, aquesta moble és molt especial perquè es tracta d´una taula "flotant", una matriu de cubs de fusta magnetitzats que leviten amb respecte l´un de l´altre de manera que mai s´arriben a tocar. No hi ha res que els uneixi més enllà del camp magnètic i uns petits filferros: els cubs repel.lents es mantenen en equilibri per un sistema de la física clàssica referida a la tensió dels cables d´acer. La taula es diu Float Table i és idea dels enginyers i dissenyadors de Rock Paper Robot, una companyia que pretén oferir productes inèdits i originals tot barrejant disseny, mobles i enginyeria.

La ingeniosa mesa "flotante" hecha de cubos magnéticos

Cada taula s´ajusta artesanalment amb precisió per a ser estable i aparentar rigidesa, però si la prems, te n´adones de quin secret amaga.




Tot i que reconec que ha de ser poc funcional - perquè pot sostenir coses a la seva superficie però no t´hi pots recolzar ni escriure al damunt per exemple-, me n´he enamorat. Perquè la trobo xulíssima, original i hipnòtica - que aixequi la mà qui de petit no s´ha quedat embadalit al descobrir per primera vegada la màgia dels imants-. Això si, encara no he estat capaç d´esbrinar quin és el seu PVP!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada