dimarts, 12 de novembre del 2013

Lleis absurdes dels EUA

 

Quan els de la meva generació érem petits i veiem una peli americana al cine, flipàvem amb tot el que apareixia a la gran pantalla. Ens al.lucinava la seva roba -les Converse, els texans, les dessuadores amb caputxa o les gorres per exemple-. Veiem bocabadats que allà la gent molt jove podia conduir un automòbil. I que tenien unes cases molt grans plenes d´electrodomèstics xulos. Els seus cotxes molaven molt. I les seves joguines i els seus vídeo jocs, també. Les escoles i els instituts eren enormes i sempre hi havia taquilles per a què els alumnes deixessin les seves coses... Tot això ens feia pensar que no hi havia res més in i més modern al món que els teenagers nord-americans. 

Després, amb el pas dels anys, ens vam adonar que la realitat no era ben bé així, que la societat nord americana no mola tant; no tenen sanitat pública i el país és ple de gent que malviu perquè realitzar el somni americà no està a l´abast de tothom. Ara sabem que és una societat molt més conservadora i tancada del que aparenta al seu cinema. Però tot i així, mai deixen de sorprendre´ns.

Per exemple amb el munt de lleis absurdes que encara tenen vigència a molts estats. Algunes d´aquestes lleis són tan ridícules, que la jove fotògrafa americana Olivia Locher ha realitzat una sèrie de fotografies, I Fought The Law, en les que representa visualment i de manera divertida algunes d´aquestes lleis absurdes vigents als EUA, amb la clara intenció de posar en evidència la seva irracionalitat.

Les imatges de Locher destaquen per l´us magistral del color i el seu irònic humor. Però a més, cal tenir en compte que per realitzar aquestes fotogràfies, l´artista ha hagut de desafiar les normes i infringir aquestes lleis, la qual cosa fa que el seu projecte sigui encara més irreverent -més encara quan ha anunciat que pensa fer el mateix tipus d´imatge amb totes les lleis absurdes dels cinquanta estats-. 


Olivia Locher
A Texas és il·legal que els nens tinguin talls de cabells inusuals.

Olivia Locher
A Alabama és il·legal tenir un con de gelat a la butxaca del darrere en tot moment.


Olivia Locher
A Hawaii no es permet dur monedes col.locades a les orelles.


Olivia Locher
A Califòrnia no es permet que ningú vagi en bicicleta dins d´una piscina.


Olivia Locher
A Wisconsin, és il·legal que els restaurants serveixin pastís de poma sense formatge.


Olivia Locher
En Delaware és il·legal dur pantalons que siguin massa ajustats al voltant de la cintura.

Olivia Locher
A Arizona ningú pots tenir més de dos consoladors a casa.

No digueu que no són lleis estúpides?. Però tot i així, m´agradaria saber a qui se li va ocórrer i com va veure la necessitar de creació d´aquesta normativa.

Perquè costa imaginar els motius pels quals algú inventa qualsevol d´aquestes lleis. Més encara que es prenguin la molèstia de recollir-les en un codi o reglament oficial. I encara molt més, que algú les apliqui o vetlli pel seu compliment-... Increïble!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada