dijous, 21 de novembre del 2013

Et controlen el mòbil? Tolerància zero!




Segur que aquests dies heu llegit, a les xarxes socials o a la premsa, que ara fa 80 anys les dones van poder votar per primera vegada a unes eleccions. Parlo concretament del 19 de novembre de 1933, quan es van celebrar les segones eleccions generals de la II República Espanyola per a les Corts i per primera vegada les dones van poder exercir el seu dret a votar.

He de dir que quan llegeixo aquests tipus de notícies, tinc un doble sentiment: d´alegria, perque per fi es va reconèixer un dret legítim a les dones, i d´indignació,  perquè com és possible que les dones no tinguessin els mateixos drets en el mateix moment que els van obtenir els homes? Què fa que, en algun moment de la història, algú pensi que nosaltres les dones no tenim el mateixos drets i els mateix status que els homes?.

I si tornar la vista enrere i trobar-te amb aquesta mena de desigualtats fa ràbia, no cal que us expliqui el que es sent quan et trobes aquest titular -ara, a l´any 2013, a punt de celebrar, el proper 25 de novembre, el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere-.



Com? En ple segle XXI els nois espien i controlen a les seves parelles mitjançant el seu telèfon mòbil i elles ho troben "normal"? No s´adonen que això és un clar indici de violència masclista?

Les dades s´han extret d´un estudi recent sobre IGUALTAT, "Evolución de la adolescencia española sobre la igualdad y la prevención de la violencia de Género" - si vols veure el pdf de l´estudi complet pots trobar-lo a Público.es aquí-. I el més preocupant de tot plegat és la "falta de percepció" de la violència masclista entre els joves. Perquè de l´estudi es desprén que els nostres adolescents estan "normalitzant" dins de la parella fets com ara, el control abusiu, la fiscalització de les amistats, revisió del móbil, els gelos, la pressió per a tenir algun tipus de pràctica sexual no desitjada, la ridiculització davant dels amics, una petita empenta... I això són fets intolerables!.

 Això són senyals clars de violència de gènere i cal tallar-lo d´arrel. Tolerància zero. Perquè estem al segle XXI i a les dones NO ens han educat per ser menys, ni per callar, ni per acceptar cap control de cap mena, ni per ser el descans de cap "guerrer" de mig pel. Eduquem als nostres fills en la IGUALTAT i el RESPECTE. Parlem amb ells. No normalitzem el que no és normal. No treiem importància als fets. Si cal demaneu ajuda però NO accepteu cap relació, cap vincle ni cap situació que impliqui qualsevol grau de desigualtat.
 
********************************************************************


 Te controlan el movil? Tolerancia cero!

Seguramente estos días habeís leído, en la redes sociales o en la prensa, que hace ahora 80 años las mujeres pudieron votar por primera vez en unas elecciones. Hablo concretamente del 19 de noviembre de 1933, cuando se celebraron las segundas elecciones generales de la II República Española para las Cortes y por primera vez las mujeres pudieron ejercer su derecho a votar.

He de decir que cuando leo este tipo de noticias, tengo un doble sentimiento: de alegría, porque por fin se reconoció un derecho legítimo a las mujeres, y de indignación, porque ¿cómo es posible que las mujeres no tuvieran los mismos derechos en el mismo momento que los obtuvieron los hombres? Què hace que, en algún momento de la historia, alguién piense que las mujeres no tenemos los mismos derechos y el mismo status que los hombres?

Y si volver la vista atrás y encontrarte con este tipo de desigualdades te da rabia, no es necesario que os explique lo que se siente cuando te encuentras este titular - ahora, en el año 2013, a punto de celebrar, el próximo 25 de noviembre, el Día Internacional Contra la Violencia de Género-.


 Cómo?. En pleno siglo XXI los chicos espían y controlan a sus parejas mediante el teléfono móbil y ellas lo encuentran "normal"?. No se dan cuentan que esto es un claro indicio de violencia machista?

Los datos se han extraído de un estudio reciente sobre IGUALDAD, "Evolución de la adolescencia española sobre la igualdad y la prevención de la violencia de Género" - si quieres ver el pdf del estudio completo puedes encontrarlo en  Público.es aquí-. Y lo más preocupante de todo es la "falta de percepción" de la violencia machista entre los jóvenes. Porque del estudio se desprende que nuestros adolescentes están "normalizando" dentro de la pareja, hechos como, el control abusivo, la fiscalización de las amistades, revisión del móvil, los celos, la presión para mantener algún tipo de pràctica sexual no deseada, la ridiculización delante de los amigos, un pequeño empujón... Y estos hechos  son intolerables! 

Esto son señales claras de violencia de género y hay que cortarlo de raíz. Tolerancia cero. Porque estamos en el siglo XXI y a las mujeres NO nos han educado para ser menos, ni para callar, ni para aceptar ningún control de ningún tipo, ni para ser els descanso de cualquier "guerrero" de medio pelo. Eduquemos a nuestros hijos en la IGUALDAD y el RESPETO. Hablemos con ellos. No normalicemos lo que no es normal. No restemos importancia a los hechos. Si es necesario pedir ayuda, pero NO aceptéis ninguna relación, ningún vínculo ni ninguna situación que implique cualquier grado de desigualdad. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada