Quantes, digues, quantes invitacions a Candy Crush has rebut en el darrers mesos?. Potser no les has comptat però ja et dic jo que n´has rebut moltes perquè Candy Crush és el joc de moda i els que hi juguen, estan tan enganxats que no poden evitar convidar els seus amics una vegada i una altra.
Recentment la versió per a mòbil de Candy Crush ha celebrat el seu primer aniversari i val a dir que aquest primer any de vida ha estat ple de rècords inesperats - s´ha descarregat 500 milions de vegades-. Però la cosa no acaba aquí. Penseu que el joc fou desenvolupat per al Facebook a l´abril del 2012, i fins ara, ja s´han jugat més de 160.000 milions de partides arreu del món. I per què he dit rècords "inesperats"? Doncs perquè, tot i que King -empresa d´origen suec creadora del Candy-, ja duu 10 anys desenvolupant jocs online, afirmen que en cap cas esperaven l´èxit aclaparador del Candy Crush per a smartphones.
Segons alguns estudis independents, les claus de l´èxit del joc més sweetest radica en què és molt fàcil d´aprendre, té una dinàmica de joc molt
senzilla i un alt component social -que ha afavorit la seva expansió
viral per la Xarxa-. Però a més hi té molt a veure l´efecte Zeigarnik,
relacionat amb la memòria a curt termini i la tendència a recordar
tasques inacabades amb major facilitat que les que han estat
completades: el fet de passar de nivell al Candy Crush se´ns
oblida fàcilment pel fet de ser un repte relativament senzill, però quan
perdem, tenim la necessitat de resoldre el trencaclosques i aquí és on
apareix l´addicció.
L´empresa King té oficines a Londres, Hamburg, Estocolm, Malmö, Barcelona, Malta, Bucarest i San Francisco, i el seu negoci es basa principalment en els micropagaments dels usuaris, perquè tot i
que el joc és gratuït, els jugadors han de pagar petites quantitats de
diners per obtenir ajudes o vides extres. Aquesta estratègia -
sol.licitar petits pagaments per a superar una successió de
trencaclosques "fàcils" i addictius-, els estaria reportant uns
ingressos d´1 a 3 milions de dòlars al dia.
Però
tot i aquests alts beneficis, King no s´atura i continua creant altres
jocs, com ara el seu "Papa Pear", que està en ple procés d´expansió: és
un joc d´estratègia protagonitzat per una pera que va rebotant pel món
tot recollint fruites i verdures.
Tot
i que conec a un munt de gent addicte al Candy Crush i al seus atractius caramelets de colors, us he de dir que
jo no hi jugo... perquè ja fa molts anys que dura la meva història
d´amor amb el Tetris - ho sé, és tot un clàssic però tot i així, li sóc totalment fidel-.
***************************************
Cuántas, dime, cuántas invitaciones para Candy Crush has recibido el los últimos meses?. Tal vez no las hayas contado pero ya te digo que habrás recibido muchas porque Candy Crush es el juego de moda y sus jugadores, estan tan enganchados que no pueden evitar invitar a sus amigos una y otra vez.
Recientemente la versión para móvil de Candy Crush ha celebrado su primer aniversario y vale la pena destacar que en este primer año de vida ha tenido unos cuantos récords inesperados - se ha descargado 500 millones de veces-. Pero la cosa no termia aquí. Pensad que el juego fue desarrollado para Facebook en abril de 2012, y hasta ahora, ya se han jugado más de 160.000 millones de partidas en todo el mundo. Y por qué he dicho récord "inesperados"? Pues porque a pesar de que King -empresa de origen suego creadora del Candy-, ya lleva 10 años desarrollando juegos online, afirman que en ningún caso esperaban el tremendo éxito de Candy Crush para smartphones.
Según algunos estudios independientes, las claves del éxito del juego más sweetest radica en que es muy fácil de aprender, tiene una dinàmica de juego muy sencilla y un alto componente social - que ha favorecido su expansión viral por la Red-. Pero también tiene mucho que ver el efecto Zeigarnik,
relacionado con la memoria a corto plazo y la tendencia a recordar tareas inacabadas con mayor facilidad que las que ya han sido completadas: el hecho de superar un nivel en Candy Crush se nos olvida fácilmente porque es un reto relativamente simple, pero cuando perdemos, tenemos la necesidad de resolver el rompecabecas y aquí es donde aparece la addición.
La empresa King tiene filiales en Londres, Hamburgo, Estocolmo, Malmö, Barcelona, Malta, Bucarest y San Francisco, y su negocio se basa principalmente en los micropagos de los usuarios, porque aunque el juego es gratis, los jugadores tienen que pagar pequeñas cantidades de dinero para obtener ayudas o vidas extras. Esta estrategia -solicitar pequeños pagos para superar una sucesión de puzzles "fàciles" y adictivos-, les estaría reportando unos ingresos de 1 a 3 millones de dólares al dia.
Pero a pesar de estos altos beneficios, King no se detiene y continua creando otros juegos, como por ejemplo su "Papa Pear", que està en pleno proceso de expansión: es un juego de estrategia protagonizado por una pera que va rebotando por el mundo recogiendo frutas y verdura.
A pesar de conocer a muchísima gente adicta al Candy Crush y a sus atractivos caramelos de colores, tengo que decir que yo no juego con él... porque ya hace muchos años que dura mi historia de amor con Tetris -lo sé, es todo un clásico, pero aún así, le soy totalmente fiel-.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada