dimarts, 17 de juny del 2014

ROLODROM: Jocs de rol a Badalona

A la dècada dels 70 van aparèixer els jocs de rol al EEUU i des d´allà, es van anar estenent a la resta del món, posant-se molt de moda als anys 80, quan molts altres països van començar a produir els seus propis jocs i a traduir les versions nord-americanes. Com no, la pantalla gran va ser l´encarregada de popularitzar encara més aquest tipus de joc amb pel.lícules com ara Dungeons& Dragons, Nadie conoce a nadie, El corazón del guerrero o The Gamers

Considerat per a molts una afició de frikis, un joc de rol és un joc basat en la descripció d´una situació fictícia, on els jugadors poden modificar els esdeveniments de la narració, ja que són ells qui representen i controlen les accions conscients d´alguns dels personatges del joc. En principi, en els jocs de rol els jugadors no competeixen, sinó que col.laboren i cooperen per a aconseguir un objectiu comú o missió.

Hi ha milers de variants d´aquests tipus de jocs, però en general es juga amb dues o més persones, una de les quals és l´encarregada d´assumir el paper de director del joc, mentre que la resta assumeix el paper d´un personatge en concret al llarg de tota la trama, interpretant els seus diàlegs i les seves accions. Cada jugador definirà les accions i el caràcter del seu personatge segons el seu propi criteri: en els jocs de rol no hi ha guions sinó que la història es va creant a mesura que transcorre la partida. 

Tot i que el director del joc pot decidir fins a quin punt la partida queda en mans de l´atzar i pot intervenir en qualsevol moment per a reconduir la trama en una direcció o altra, els jocs de rol es basen en la improvisació i no hi ha regles, només hi ha "orientacions".

Doncs bé, si t´interessa el tema o bé ets fan declarat dels jocs de rol i vius a Badalona o rodalies estàs de sort, perquè els dies 21 i 22 de juny es celebra Rolòdrom al Centre Cívic Can Canyadó: unes jornades de jocs de rol, obertes a tothom, de 10.00 a 00.30 hores. Diferents entitats i grups de rol es reuniran per a participar en jocs de rol, jocs de taula i simulació -per a més informació pots contactar a rolodrom@gmail.com o entrar al facebook-.


No diguis que no... a Badalona hi ha de tot!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada