dimarts, 10 de juny del 2014

Salvation Mountain California

El món és ple de llocs insòlits i a mi m´agrada saber-ne la història. Un cop he localitzat el lloc, tinc curiositat per esbrinar qui, quan, com i perquè, i això és el que em va succeir quan vaig descobrir aquestes imatges per casualitat.

En un primer moment em va semblar una mena de pastís. Molt alegre. Molt pop. Molt hippie. Però resulta que no és un pastís, és una muntanya artificial que té l´alçada d´un edifici de tres plantes i les dimensions d´un camp de fútbol, confeccionada amb teva, terra, palla i tenyida amb capes i capes de pintures de colors vius. La muntanya està ubicada al desert de Califòrnia, a prop de Slab City - una mena de colònia formada per caravanes i camions, on viu una comunitat d´ex hippies i outsiders- i a més o menys una hora i mitja de Palm Springs. El 2002 va ser qualificada pel Congrés nord-americà com a tresor nacional i per tant, amb dret a ser protegida i preservada.
 
L´artífex d´aquesta Salvation Mountain és Leonard Knight, un home modest que s´ha passat les darreres tres dècades pintant i esculpint la seva muntanya, amb la intenció de retre homenatge a Déu i transmetre el missatge que "Déu és amor" i "estima a tothom", i tot i estar ubicada a una zona desèrtica, atrau milers de visitants d´arreu del món.

Vista des del cel, la muntanya destaca enmig del desert com una gran taca psicodèlica de colors llampants. Si en hi acostem, però, veurem el mar de Gal.lilea, arbres, flors, cors, creus, ocells, cascades, figures geomètriques i sentències de l´Evangeli. A l´interior de la muntanya hi ha vàries habitacions, una capella i un museu. La pintura que decora aquesta muntanya artificial d´art marginal procedeix majoritàriament de donacions de fabricants de pintura californians interessats en el projecte de Knight. 

Fins que la salut li va permetre, el mateix Knight rebia els visitants i feia de guia -a més d´acceptar donacions de pintura, també acceptava la col.laboració desinteressada de voluntaris-.




Un lloc insòlit, no?

*******

El mundo está lleno de lugares insólitos y a mí me gusta conocer su historia. Por ello, una vez he localizado un lugar, tengo curiosidad por averiguar quién, cuándo, cómo y porqué, y eso es lo que me sucedió cuando descubrí estas imágenes por casualidad. 


En un primer momento me pareció una especie de pastel. Muy alegre. Muy pop. Muy hippie. Pero resulta que no es un pastel, es una montaña artificial que tiene la altura de un edificio de tres plantas y las dimensiones de un campo de fútbol, ​​confeccionada con barro, tierra, paja y teñida con capas y capas de pinturas de colores vivos. La montaña está ubicada en el desierto de California, cerca de Slab City - una especie de colonia formada por caravanas y camiones, donde vive una comunidad de ex hippies y outsiders- y más o menos una hora y media de Palm Springs. En el año 2002 fue calificada por el Congreso estadounidense como tesoro nacional y por tanto, tiene derecho a ser protegida y preservada. 


El artífice de esta Salvation Mountain es Leonard Knight, un hombre modesto que ha pasado las últimas tres décadas pintando y esculpiendo su montaña, con la intención de rendir homenaje a Dios y transmitir el mensaje de que "Dios es amor" y "ama a todos", y a pesar de estar ubicada en una zona desértica, atrae a miles de visitantes de todo el mundo.
 


Vista desde el cielo, la montaña destaca en medio del desierto como una gran mancha psicodélica de colores llamativos. Pero si nos acercamos, distinguiremos el mar de Galilea, árboles, flores, corazones, cruces, pájaros, cascadas, figuras geométricas y sentencias del Evangelio. En el interior de la montaña hay varias habitaciones, una capilla y un museo. La pintura que decora esta montaña artificial de arte marginal procede mayoritariamente de donaciones de fabricantes de pintura californianos interesados ​​en el proyecto de Knight. 


Hasta que la salud se lo permitió, el mismo Knight en persona recibía a los visitantes y hacía de guía a los turistas -además de aceptar donaciones de pintura, también aceptaba la colaboración desinteresada de voluntarios-.
 
 Curioso, no?

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada