diumenge, 29 de juny del 2014

Pride Barcelona 2014 Dia de l´Orgull Gai

Aquests dies s´ha celebrat la Pride Barcelona 2014 per a commemorar i reivindicar l´Orgull LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transsexual). L´acte culminant d´aquesta celebració, el Pride Parade -desfilada de l´Orgull- ha recorregut avui els carrers de Barcelona sortint des del Parc de les Tres Xemeneies, passant pel Paral.lel i finalitzant a la Plaça Espanya on s´ha llegit el manifest reivindicatiu.

Amor -tot tipus d´amor- petons, abraçades, riures, música, curses, balls, disfresses, carrosses, maquillatge llampant i cuir  han estat protagonistes als carrers de Barcelona. I sobretot els colors de l´Arc de Sant Martí - els 7 colors de la bandera que representa a aquest col.lectiu arreu del món-. 

Cada color de la bandera del col.lectiu gai té un significat: el vermell representa la vida. El taronja, la salut, El groc, la llum del sol. El verd representa la natura. El turquesa la màgia i l´art. El blau la serenitat. I el violeta l´esperit -a la bandera original de l´any 1978 també apareixia el color rosa que representava la sexualitat-.

Es calcula que més de 250.000 persones han viatjat a la capital catalana amb la intenció de celebrar i participar en els diferents actes de la Pride: la Pride Parade,  el Live Love -primer acte Gay Weddings a Barcelona-, diferents actes culturals, esdeveniments esportius -organitzats pel club esportiu Panteres Grogues-, debats, xerrades, festes, concerts, actuacions d´artistes internacionals, Carrera de Talons, la Pride BCN Drag Race, la Festa de l´Escuma o el Tibidabo Pride Day. I demà diumenge 29 de juny, amb motiu de la Fira del Comerç, les botigues de Barcelona estaran obertes durant tot el dia, per aprofitar aquesta afluència de visitants.

Amb aquesta sisena edició la Pride Barcelona s´ha consolidat com a la concentració festiva LGBT més important de tot el Mediterrani, per davant de ciutats com Marsella o Tel Aviv.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada