dijous, 5 de desembre del 2013

Festival de la impunitat





Avui m´he llevat INDIGNADA i em declaro farta i fastiguejada de tanta impunitat. 

Sembla un festival: "Oh, benvinguts, passeu, passeu... celebrarem una festa apoteòsica de la impunitat i ens en riurem tots plegats de la bona gent, de tots els ciutadans a qui estem prenen el pèl, de tots aquells que segueixen lluitant pels drets de tots o d´aquells que volen tenir una vida millor i que els seus fills també la tinguin. Ens riurem d´aquells que encara confien en la justícia i de les que encara creuen en la bona fe dels altres. Vinga agafeu una cadira!". 
I els convidats van arribant. 

Tots ells són persones que han comès, com ho diré, irregularitats?. Doncs bé. Ho direm així. Persones que han comès "irregularitats, però que no han de respondre de cap de les seves accions perquè mai no passa res.

Així, entre els convidats, podem trobar els responsables de la catàstrofe del Prestige, el govern actual espanyol en ple, i l´alcaldessa de Madrid que va deixar la seva pròpia ciutat inundada de rates i brutícia. I no passa res. Trobem també l´Urdangarín i la seva dona, acompanyats d´uns quants Mossos als quals els agrada pegar. Però la llista no acaba aquí... 

Vindran també tots els maltractadors que no reben cap càstig, tots els progenitors que no ingressen la manutenció dels seus fills, tots els mals empresaris que s´estan aprofitant de la situació econòmica actual i tots els banquers que donaven hipoteques com qui repartia cromos a la sortida de l´escola i ara es dediquen a embargar aquestes mateixes propietats, taxant-les prèviament a la baixa - molt per sota del valor que ells atorgaven tot just fa uns anys-. També hi assistiran els responsables de rostre invisible de la desgràcia de l´AveSantiago. I els del metro de València. 

Compteu que a la festa hi vindrà molta gent: de molts d´ells no en coneixem ni el nom, però és tan atractiu això de cometre "irregularitats" by the face i quedar-ne impune que els convidats s´estan multiplicant com mosques. I si al Jaume Sisa, quan va imaginar una festa al seu cap, se li van presentar 91 convidats, tots ells essers meravellosos, a la festa de la impunitat la llista de convidats és interminableeeeee. 

Tant, que sembla un malson ple de males bèsties i monstres horrorosos que ens fan sentir, sincerament, que és complicat que torni a sortir el sol -i sospito que quan surti, no sortira igual per a tots-. 


*************** 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada