dimarts, 11 de novembre del 2014

BERLIN


A mi la ciutat de Berlín m´encanta  -no, no sóc hipster- i us recomano que quan tingueu temps i diners, la visiteu, perquè és una ciutat de contrastos, testimoni d´episodis gloriosos i terribles per igual. Pel seu paisatge urbà, per la seva modernitat, perquè és una ciutat avantguardista, referent de la cultura europea al segle XXI. És també una ciutat viva, en constant transformació, suggerent, "okupada", atrevida... i s´ha convertit en un dels destins turístics més demandats.

En passejar pels seus carrers, sents el pes de la història al teu damunt, i et venen a la memòria les desenes de pel.lícules i de llibres que has vist i llegit i que tenien aquesta ciutat com a escenari. I penses en les guerres mundials i en l´absurda guerra freda.

I et topes amb el que queda del Mur -que va arribar a fer 144 km- i flipes imaginant les mil i una històries esfereidores que van tenir lloc al Berlín dividit, primer en quatre parts i després en dues -pensa que ara ja fa 25 anys que va caure el Mur, el 9 de novembre de 1989 : si vols saber més sobre aquest esdeveniment històric, aquí podràs conèixer algunes curiositats -.

Berlín artístic, Berlín del disseny, dels museus i dels festivals. Berlín unió d´orient i occident. Berlín innovador, lliberal, i a voltes decadent... Sense adonar-te la ciutat t´atraparà, magnètica. I al mateix temps, potser sents que et pertorba, que et provoca certa confrontació interna pel seu recent passat.

Has d´anar a Berlín!


2 comentaris :

  1. D´acord amb tot el que descrius de Berlin, sobretot comparteixo l´ultima llinea "HAS D´ANAR A BERLIN"!!!
    l´ultima vegada que hi vaig estar va ser al 1996, 7 anys despres de la caiguda del mur, i vaig comprobar que en aquells temps el mur encara existia al cap de moltisima gent, sobretot de la gent de Berlin Est, on vaig anar
    Salutacions

    ResponElimina
  2. Ostres quina sort haver estat al 96!. Crec que l´ambient que es respirava l´any de la caiguda del mur i els anys posteriors és irrepetible. De totes maneres, Berlín segueix sent mooooolt interessant!!. Gràcies per deixar un comentari Mama Vicious!!!!

    ResponElimina