dijous, 27 de novembre del 2014

"Sainsbury's Christmas Ad" el millor anunci nadalenc del món

Diuen que aquest anunci que us penjo a continuació, de l´empresa britànica Sainsbury, és el millor anunci nadalenc del món d´enguany:




També diuen que està basat en fets reals, partint de la informació extreta de cartes enviades pels soldats britànics, que combatien a la I Guerra Mundial, als seus familiars: el fet va tenir lloc la nit del 24 de desembre, vigília de Nadal del 1914, al front nordoccidental, on combatien en barricades soldats britànics i alemanys. Està documentat que, espontàniament, els soldats rasos d´amdós bàndols contraris, van establir una treva pel dia de Nadal. Van deixar de disparar, van cantar nadales junts, van abandonar les trinxeres i es van saludar i abraçar, van intercanviar regals, van enterrar els seus morts i van jugar un partit de fútbol -aquest detall no queda aclarit del tot perquè hi ha informacions contradictòries al conjunt de cartes que es conserven d´aquest fet-.

Si això és així, tot just ara farà 100 anys.
Si això és així, no entenc perquè, un cop superades les barreres, la treva només va durar el dia de Nadal. No entenc que l´endemà es tornessin a disparar i a matar com a enemics acèrrims, tot i que ambdòs bàndols havia posat cara i nom al seu "enemic". Misteris de la naturalesa humana?.

En qualsevol cas, l´anunci és molt emocionant, toca la fibra... però el millor anunci nadalenc -o no- de tots els temps seria que s´acabessin les guerres, els combats, els estats de setge, les presons gegants com Gaza i la violència en general

I si. Suposo que pensareu que aquest discurs meu és molt simple, molt innocent, molt generalista o fins i tot demagògic, però que voleu que us digui, no em podia estar de dir-ho.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada